Fundació Sorigué, l'aportació lleidatana al Festival Sónar

spi4216_3422_nereacoll_sonarplanta-2017_14
photo_camera Instal·lació phosphere de SónarPLANTA i Fundació Sorigué

La Fundació Sorigué, participa un any més en la programació del Festival Sónar, la col·laboració lleidatana amb el festival de música, creativitat i tecnologia, que ha fet possible, estrenes de projectes sorprenents en el marc de l'espai SónarPLANTA.

Aquest any Fundació Sorigué i Sónar han apostat per l'espectacle més immersiu de tots els Sónar: phosphere, creat per l'estudi tecnològic-creatiu japonès d'art new mitjana Rhizomatis, dirigit per Daito Manabe y Motoi Ishibas-hi. Manabe és considerat un dels artistes digitals més reconeguts.

Es tracta d'una experiència inèdita: un entorn immersiu augmentat amb elements tridimensionals que canvia en funció del punt de vista de l'espectador, qui podrà anar modificant el so i la imatge. La instal·lació phosphere, suposa un important pas en les noves formes de creació immersiva que protagonitzen Sónar+D 2017. 

espai físic els processos de cristal·lització de determinats minerals, al·ludint al món geològic en el qual s'emmarca el projecte planta de la Fundació Sorigué a Balaguer

Aquesta monumental peça és una arquitectura híbrida robotitzada en la qual miralls sincronitzats, màquines de fum, feixos de llum i fins a 24 projectors de vídeo es conjuguen per construir una experiència espacial inèdita, hereva dels nous llenguatges al món de la dansa contemporània com del vocabulari del "projectionma-pping". 

Per mitjà de la tecnologia digital més avançada, phosphere reprodueix en un espai físic els processos de cristal·lització de determinats minerals, al·ludint al món geològic en el qual s'emmarca el projecte planta de la Fundació Sorigué a Balaguer.

Comentaris