21:29h. Dijous, 22 Febrer de 2018

L’Associació Leader de Ponent inaugura les jornades gastronómiques a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida

Joel Castanyé i els formatges del productor Robert Camps
Joel Castanyé i els formatges del productor Robert Camps

L’Associació Leader de Ponent va dur a terme el passat dijous, la primera de les quatre jornades gastronòmiques, que s'havien programat a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, amb objectiu de promocionar els aliments produïts a les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i Les Garrigues.

Aquesta iniciativa que s'impulsa des de el projecte Gustum te la intenció de posar en valor la produccio del territori  davant dels futurs professionals del món de l’hostaleria, que han de ser els seus prescriptors en un futur proper  

Joel Castanye i el formatger Robert Camps interiorA través de quatre sessions els 45 alumnes del Tercer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de Tercer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració del centre educatiu coneixeran de primera mà el valor dels productes de les quatre comarques a través d’un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca. Aquest elaborarà un menú de tres plats utilitzant productes del seu territori. Durant la sessió cada xef repassarà les qualitats i característiques de cada producte, la forma òptima de treballar-lo i els resultats que se n’obtindran.  

Aquest dimecres s’ha realitzat la segona sessió la qual ha estat impartida pel xef Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís, que ha compartir classe amb el formatger del Palau d'Anglesola Robert Camps.

 El seguiran Mercè Tomàs del Restaurant l’Estel de la Mercè de Lleida el 8 de febrer i, clausurarà el curs el dijous 22 de febrer Xavier Benet del Restaurant Hostal Benet de Les Borges Blanques.