La pagesia d'arreu de Catalunya obrirà les portes del 3 al 5 de juny

Més de 750 cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats s'apunten a la segona edició de Benvinguts a Pagès, que organitzaran caps de setmana a mida en qualsevol punt del país 

 

Presentació de la campanya Benvinguts a Pagès
photo_camera Presentació de la campanya Benvinguts a Pagès

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, han presentat aquest dijous al mercat de Santa Caterina de Barcelona la segona edició de Benvinguts a Pagès, que tindrà lloc del 3 al 5 de juny. En l’acte han estat acompanyats pel director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, i el director de l’empresa Olive Oil, Toni Beltran, en representació dels productors.

Durant la presentació, la consellera Serret ha declarat que 

Benvinguts a Pagès neix amb l’objectiu de re-connectar el món de la pagesia amb el món urbà; ha de servir per difondre que el món rural i urbà no són dos mons separats, aïllats, sinó ben al contrari, formen part del mateix sistema, del mateix projecte de societat i de país

I ha afegit que a través de Benvinguts a Pagès volem posar en valor la producció local i de proximitat i que en definitiva la ciutadania conegui de primera mà els aliments que arriben a taula. Per tot això, Serret ha afirmat que Benvinguts a Pagès ha d’esdevenir un projecte emblemàtic, de referència i una gran festa pel país.

En aquesta segona edició, gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra

Però Benvinguts a Pagès és una experiència que va més enllà: uns 200 allotjaments  d’arreu del país s’afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquell cap de setmana; uns 160 restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat; i en moltes comarques s’oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.

El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a unes 250 explotacions agràries i ramaderes, dissabte, diumenge i dilluns

El nombre de participants ha crescut un 60% respecte de l’any passat, després de l’èxit de la primera edició.

No caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada per fer les visites (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

Comentaris