Sónar i la Fundació Sorigué estrenen mundialment el projecte japonès 'phosphere'

L'estudi Japonès d'art new media dirigit per Daito Manabe i Motoi Ishibashi presenten mundialment a Barcelona un entorn immersiu de projeccions en 360º augmentat, un concepte avantguardista impulsat per la fundació lleidatana

 

 

Daito Manabe presenta la seva instal·lació per a Sónar+D en l'espai SónarPLANTA
photo_camera Daito Manabe presenta la seva instal·lació per a Sónar+D en l'espai SónarPLANTA

Sónar i la Fundació Sorigué han presentat aquest dijous el nou projecte de Daito Manabe, una de les personalitats de l'art digital mundial, un muntatge que presidirà l'espai SónarPlanta un dels espais del certamen Sónar+D que se celebrarà del 15 al 17 de juny. L'artista i creatiu dirigeix conjuntament amb Motoi Ishibashi l'estudi Rhizomatiks, amb seu a Tòquio, que ha estat seleccionat pel seu projecte Phosphere, una instal·lació monumental d'arquitectura híbrida robotitzada en la qual hi haurà miralls sincronitzats, màquines de fum, feixos de llum i fins a 24 projectors de vídeo que pretenen construir una experiència espacial inèdita, que beu dels nous llenguatges en el món de la dansa contemporània com del vocabulari del mapping.

Daito Manabe, que ha estat present en la presentació, explicava que per moltes fotos que facin els participants no es podran transmetre les sensacions, s'ha d'experimentar, L'artista japonès afegia que serà un ball amb drons en un espai tridimensional alliberat de límits i construït per un sistema informàtic que combinarà dos espais diferents en un mateix pla: l'espai físic de la sala i un altre de generat digitalment amb l'ordinador. La peça pretén reproduir els processos de cristal·lització de determinats minerals, fent al·lusió al món geològic en el qual s'emmarca el projecte SónarPLANTA.


El creatiu i dissenyador d'interacció, que a part de presentar 'Phosphere' farà un concert i una xerrada al festival, té una gran voluntat d'innovar i crear, i en un futur vol implantar xips al cervell per explotar els recursos expressius i veure els límits de l'ésser humà. De moment, però, assegura que és una pràctica difícil en cervells sans, però que li agradaria experimentar-ho en primera persona: Vull saber fins on es pot controlar l'ésser humà des de fora.

serà un ball amb drons en un espai tridimensional alliberat de límits i construït per un sistema informàtic que combinarà dos espais diferents en un mateix pla: l'espai físic de la sala i un altre de generat digitalment amb l'ordinador.

Per la seva banda el codirector de Sónar Enric Palau, ha destacat que el tret diferencial d'aquest any serà la interacció de la peça amb el seu públic", el qual deixarà de ser espectador i passarà a formar-ne part. En aquest sentit el comisari de Sónar+D José Luis de Vicente afegia que es tracta de l'espectacle més immersiu de tots els que ha presentat SonarPLANTA fins ara.

Sónar i la Fundació Sorigué impulsen i seleccionen els projectes amb la voluntat de promoure la investigació dels llenguatges creatius al voltant de la tecnologia i l'art new media.

  

Comentaris