The Zero Gravity Band, una instal•lació immersiva que Marc Marzenit i Albert Barqué porten a Sónar+D

The Zero Gravity Band, una instal·lació immersiva de so i llum 360º que intenta induir sensacions de gravetat zero i una exposició de prototips i instruments dissenyats per crear arts plàstiques i música en condicions de gravetat zero i vestits intel·ligents espacials.

Marc Marzenit serà a Sónar+D amb The Zero Gravity BandHem entrat en una nova era de l'exploració espacial en la qual els humans passaran anys fora de la Terra en expedicions cap a altres planetes. Com canviarà l'art i la seva percepció quan no estem retinguts a les lleis físiques que el planeta Terra ens imposa?

El projecte artístico-científic The Zero Gravity Band pretén reflexionar sobre com la producció artística i la percepció estètica es veuen influïdes per les forces gravitatòries del planeta Terra; investigar i dissenyar vestits intel·ligents espacials i prototips i instruments per a la realització de creacions artístiques en condicions de gravetat zero i, finalment, produir una creació sonora-lumínica que es presentarà en un dome d’11 metres de diàmetre, que té unes característiques de so 360º úniques.

Amb aquesta creació immersiva, els seus ideòlegs, l'artista i investigador Albert Barqué-Duran i el productor i Dj Marc Marzenit, pretenen induir al públic sensacions similars a les que es tenen fora del planeta Terra en situació de gravetat zero. L'experimentació per a la realització d'aquest projecte s'ha fet en un vol parabòlic.

The Zero Gravity Band, una instal·lació immersiva de so i llum 360º de Marc Marzenir i Albert BarquéDurant el vol, els pilots realitzen entre 15 i 45 paràboles de 22 segons durant les quals els passatgers poden experimentar la sensació d'ingravidesa (i flotar exactament igual que els astronautes), o ser sotmesos a hipergravetat (on la sensació és la de suportar un pes tan gran què és difícil parpellejar).

Les recents recerques de la Dra. Elisa R. Ferrè, investigadora del VeME Lab (Vestibular Multisensory Embodiement) de la Royal Holloway University of London, sobre com els humans perceben i experimenten l’estètica en condicions de microgravetat, han motivat en part aquest projecte.

Aquest projecte està produït per la Fundació Quo Artis, una entitat sense ànim de lucre que busca connexions entre l’art, la ciència i la tecnologia a través del treball en comú de professionals en aquests camps.

Comentaris