Temor de què s'eliminin les Escoles Oficials d'Idiomes per les retallades en educació

El proper 24 de juliol el Ministeri d’Educació amb l'acord de les Comunitats Autònomes pensa aprovar un Reial Decret on clararament s'obre la porta a la possibilitat d'incorporar professors de les EOI com a profesors d'ensenyament secundari,  batxillerat i formació professional. Es tem que això sigui el pas previ a la progressiva eliminació de les Escoles Oficials d'Idiomes.

Sota el lema “Salvem l’ensenyament públic d’idiomes!",  l'Associació de professors d'EOI d'Astúries s'ha afanyat a obrir una petició per pressionar perquè es freni aquest Reial Decret.  A la petició s'hi han sumat altres Escoles Oficials d'Idiomes de l'Estat i l'EOI de Lleida també es veuria afectada, una escola que reb  un important nombre d'estudiants del Pla d'Urgell entre altres comarques.

El perill d'aquest Reial Decret és clar: desviar professorat de les EOI als instituts, amb el propòsit de fer desaparèixer o disminuir fins al màxim les actuals Escoles Oficials d'Idiomes. Les conseqüències serien nefastes: només un petit nombre de l'alumnat priviegiat podrà accedir a l'ensenyament d'idiomes i es prescindirà de milers de professors interins.

En la petició *Signa a favor de la campanya* es demana signar la petició per poder continuar tenint un ensenyament d'idiomes públic i de qualitat.
 
Més informació: Diari "El País"
 
Actualment a Espanya hi ha una xarxa de 308 escoles Oficials d'Idiomes, que imparteixen 23 llengües i en l'últim curs van comptar amb 449.000 alumnes, 27.000 més que en l'any anterior.
Per l'efecte de les retallades que també han arribat a aquests centres, el professorat ha vist augmentada la jornada lectiva fins a les 20 hores, equiparant-los als professors de secundària. En algunes comunitats s'han hagut de tancar grups d'aquestes escoles a conseqüència de les retallades i que han minvat la dotació de professorat. 
La mesura ha provocat recels i sospites entre els Sindicats; "la proposta no té sentit", manifestava el secretari d'Ensenyança Pública de la UGT, Antonio Redeco, qui opina que la EOI té més demanda que mai, sobretot en un moment de crisis en que es busca millorar la fomació en idiomes i sobretot, d'una forma assequible. 
 

Comentaris
Més a Comarca