El violinista de Mollerussa Joan Espina, productor del concert inaugural del FeMAP

El festival de música antiga de major magnitud de tot Europa oferirà de l'1 de juliol al 27 d'agost, 43 concerts a 28 municipis

Joan Espina Violinista interiorEl violinista de Mollerussa Joan Espina és l’encarregat de la producció dels concerts inaugurals d’enguany del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). El tret de sortida de la sisena edició del certamen vindrà de la mà d’una de les obres més populars del repertori barroc, Les Quatre Estacions d’Antoni Vivaldi.

La primera sessió, que obrirà el festival, es podrà gaudir al Claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell el dia 1 de juliol, mentre que aquest concert inaugural tindrà lloc també a Puigcerdà i Berga els dies 2 i 3 de juliol. Segons els organitzadors, la col·lecció dels quatre concerts per a violí, cordes i continu era una assignatura pendent del festival.

El festival oferirà, de l’1 de juliol i fins al 27 d’agost, 43 concerts a 28 municipis

El FeMAP presenta enguany un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis que abraça com al nivell artístic de les formacions musicals. Amb  43 actuacions que transcorreran arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i Catalunya Nord, esdevé el festival de música antiga de major magnitud de tot Europa.

Des de la primera edició, l’any 2011, en què hi van participar 10 municipis, s’han multiplicat pràcticament per tres les localitats que acullen aquesta proposta de música antiga d’alt nivell fins a arribar als 28 municipis actuals. En aquesta edició s’han afegital FeMAP els de Salàs de Pallars, Vilaller, Vall de Boí, Riner, Llívia i Organyà.

De l’1 de juliol i fins al 27 d’agost es podran escoltar 17 formacions musicals diferents provinents de Catalunya, Galícia, Andalusia, Madrid, País Valencià, Euskadi, Itàlia i França.

A part de la producció encarregada al mollerussenc Joan Espina, hi haurà una segona producció propia: el concert titulat Les músiques del Baró de Maldà, a càrrec del Qvixote Quartet i l’actor Carles Canut, que es podran sentir a Tremp i la Vall de Boí elsdies 7 i 8 d’agost.

El festival s’amplia en la sisena edició amb propostes per als grups en risc d’exclusió

La novetat més destacada d’aquesta sisena edició és el programa FeMAP Social, que consisteix en 15 concerts fets a domicili en diferents centres amb col·lectius en risc d’exclusió social (discapacitat, salut mental, disminució, tercera edat, vídues en soledat, etc.), 7 tallers preparatoris amb col·lectius que tenen la possibilitat de desplaçar-se i assistir als concerts convencionals de forma inclusiva i un taller per a un col·lectiu que farà les seves colònies a la Vall de Boí.

Comentaris