La Mitja Marató de Balaguer inaugura el circuit ponentí amb el triomf de Ricard Pastó i Àngela Castellò

La jornada atlètica balaguerina va incloure la 8a edició dels 10 km i la 3a Cursa Solidària de Balaguer, a més de la 18a Jornada Atlètica Infantil.

Ricard Pastó incorpora una nova mitja al seu palmarès personal.
photo_camera Ricard Pastó incorpora una nova mitja al seu palmarès personal.

Balaguer va reunir aquest diumenge més d'un miler d'atletes en la convocatòria de la 27a Mitja Marató de la capital de la Noguera, que també donava el tret de sortida al circuit Mitges de Ponent, en la que es van proclamar com a primers classificats el corredor dels Xafatolls Ricard Pastó i la independent Àngel Castelló.

La competició que organitza Runner’s Balaguer, La Sansi i l’Ajuntament de Balaguer s'ha fet paral·lelament amb la 8a edició dels 10 km i la 3a Cursa Solidària de Balaguer, a més de la 18a Jornada Atlètica Infantil, s'ha dut a terme en un circuit dissenyat pels organitzadors de les quatre mitges maratons que cada any se celebren a les comarques lleidatanes, ideal per aconseguir marques.

Pel que fa a la resta de guanyadors, en la categoria masculina, darrere de Pastó, que va fer un temps d'1:11:03, creuava la meta, Sancho Ayala dels Fondistes Solsonès, amb 1:12:03, mentre que l’independent Mohamed Farih ha completat el podi amb 1:12:24, així mateix, l'actual campió de la Lliga Ponent Alexandre Tàssies va fer el setè millor temps.

Per la seva banda, Àngela Castelló, va establir la millor marca de la Mitja Marató de Balaguer amb un temps d'1:23:42, molt per davant de la segona classificada, la corredora de l'AE Ekke Raquel Marques, i de la tercera millor corredora la independent Gemma Bonjorn.

En la resta de proves, José Luis Blanco, de La Sansi va guanyar en els 10 quilòmetres, amb Mireia Sosa del Feetback Térmens.

El circuit Mitges de Ponent oferirà la seva segona entrega el 10 de maig amb Mitja Marató de Tàrrega, mentre que les altres dues proves seran la Mitja Marató de Mollerussa, el 18 d’octubre i la Mitja Marató de Lleida, el 15 de novembre.

Pel que fa a la Lliga Ponent, la propera cursa arribarà diumenge 1 de març i serà la segona edició de la Volta al Pantà d’Utxesa.