09:30h. Dissabte, 21 d'Abril de 2018

Sort, la Seu d'Urgell, la Pobla de Segur, Tàrrega i Mollerussa oferiran nous graus professionals

Piragüisme d'aigües braves, escultura aplicada a l'espectacle i un grau de ramaderia, s'incorporen a l'oferta de la Formació Professional per al pròxim curs en els centres lleidatans

Demostracions en l'edició 2015 de la Fira de Formació i Treball de Lleida
Demostracions en l'edició 2015 de la Fira de Formació i Treball de Lleida

La demarcació de Lleida impartirà el pròxim curs tres graus de Formació Professional pioners a Catalunya, una oferta educativa exclusiva que es podrà cursar en els instituts de Sort, la Seu d'Urgell i la Pobla de Segur, Tàrrega i Mollerussa. Els centres educatius del Pirineu incorporen el grau de piragüisme d'aigües braves, pel que fa a l'Urgell, l'Escola Ondara incorpora el curs d'escultura aplicada a l'espectacle, i finalment al Pla d'Urgell l'Institut Mollerussa, completa l'oferta educativa amb el cicle de ramaderia i assistència en sanitat animal.

Aquestes novetats educatives es podran conèixer a partir d'aquest dijous 14 d'abril en el marc de la Fira de Formació i Treball (F&T) que se celebrarà a Lleida, fins al dissabte 16 d'abril, i en la que hi participaran 21 entitats i empreses, que representen una oferta formativa de 25 especialitats, un certamen que impulsa Fira de Lleida.

Presentació de la Fira de Formació i Treball (F&T)El certamen, que celebra la primera dècada, presenta com a novetat la primera jornada conjunta d'innovació i emprenedoria de Catalunya, una iniciativa que se celebrarà dijous 14 d'abril, i en la que hi participaran mig centenar d'alumnes de cicle superior. Els participants hauran de desenvolupar un repte innovador vinculat al territori.

Al llarg del cap de setmana estan previstes demostracions de perruqueria i maquillatge, visites guiades pel recinte i activitats a l'exterior com pràctiques amb maquinària pesant, entre altres. Pel que fa a les conferències, destaquen les que impartiran, la jove youtuber Belena Gaynor, titulada Com podem sobreviure els millenials?, que se celebrarà dijous a les 12 del migdia, i el director d'Organització i Desenvolupament de Persones a Schibsted Spain, Jaume Gurt, sobre El camí per trobar feina, que es dura a terme el divendres a les 10 del matí. La fira F&T es podrà visitar al Pavelló 3 de Fira de Lleida, un certamen que l'any passat va acollir 15.000 visitants.