12:37h. Dilluns, 19 Març de 2018

Expositors i visitants aproven el canvi de data de l’Expoclàssic de Mollerussa

Una setantena de motos clàssiques han participat en la trobada mollerussenca, que celebrava la vint-i-quatrena edició, amb un recorregut que ha fet parada en el Centre d'Interpretació de Cal Siné a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

 

La sortida de la tradicional Trobada de motos clàssiques
La sortida de la tradicional Trobada de motos clàssiques

Fira de Mollerussa continuarà apostant per fer el certamen Expoclàssic al mes de maig en lloc de al setembre com en anteriors edicions. Així, després que els expositors aprovessin el canvi, i la fira obrís amb una xifra similar de parades a la de l’any passat, durant el cap de setmana han estat els visitants que, amb més de 9.000, han ratificat l’encert del trasllat en el calendari. Així ho ha explicat aquest matí el director de l’ens firal, Poldo Segarra, durant el balanç del certamen als mitjans de comunicació.

Segarra ha destacat la promoció que s’ha portat a terme des de l’ens firal per donar a conèixer la modificació de la data d’enguany de l’Expoclàssic, amb l’assistència durant el primer trimestre de l’any a diferents fires del sector a Barcelona i Tarragona. En aquest sentit, el director s’ha mostrat satisfet pels resultats a l’hora que s’ha mostrat convençut que hi haurà un increment de xifres de participació en pròximes edicions.

Sobre el desenvolupament d’aquesta 22a edició de l’Expoclàssic que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la capital del Pla d’Urgell, Segarra ha dit que  

en línies generals, els expositors han valorat molt bé la fira a nivell organitzatiu i també perquè és un referent en el calendari

La fira expoclàssic de Mollerussa 2017També s’ha referit als monogràfics com a un complement molt adient a més del mercat, que permeten apropar peces úniques de col·lecció al públic general. En aquest apartat, a l’edició d’enguany, els visitants han pogut gaudir de fins a tres exposicions, dues de la firma Seat, amb Seat 600 i models dels anys 70, i la tercera, de la firma italiana de motos Ducati.

Per últim, el director ha valorat també de forma positiva la 24a Trobada de Motos Clàssiques que es va portar a terme el diumenge al matí amb un recorregut d’uns 75 quilòmetres per municipis veïns a Mollerussa. La concentració, organitzada conjuntament amb l’Associació Motos Clàssiques Ponent, ha comptat amb una setantena d’inscrits, els quals prèviament a la sortida han gaudit d’un esmorzar. A la tornada s’ha realitzat el ja tradicional sorteig d’obsequis. La sortida ha tingut també la seva vessant de promoció turística, amb una parada a Cal Sinén de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, on els participants han pogut conèixer una mica més la història d’aquest paratge.

El certamen, dedicat als vehicles històrics i clàssics, ha comptat  amb 47 expositors, dels quals 41 pertanyien al Mercat de l’Automòbil, Motos, Accessoris i Col·leccionisme, i 6 a clubs. A més, el Recinte disposava de la Secció de Venda de Cotxes i Motos de més de 25 anys, amb set expositors més. El representant Territorial de l’Esport de la Generalitat, Joan Segura, va ser l’encarregat  d’inaugurar dissabte el Saló d’enguany.