16:58h. Dissabte, 24 Març de 2018

La Fira de l’Oli de les Borges s’uneix a l’Slow Food per projectar les Garrigues al món

Visites guiades, un nou espai de tast d'olis, un nou model d'Oli-Bar i l'ampliació del recinte cap al Terrall, entre les novetats de l'edició d'enguany del certamen

Presentació de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues
Presentació de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

L’alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat de la Fira de les Garrigues, Enric Mir, va anunciar ahir durant la presentació de la 54a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, a la Paeria que, enguany, l’esdeveniment s’agermanarà amb el Moviment Slow Food internacional per a projectar la comarca i els seus productes ar-reu del món. El certamen tindrà lloc a les Borges Blanques els dies 20, 21 i 22 de gener. 

Presentació de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues 1Mir també va anunciar altres novetats per aquesta edició com són l’augment de show cookings, visites guiades per les Borges els dies de la Fira i utensilis culinaris amb la imatge de la Fira per vendre de record als visitants que ho desitgin. Un nou espai de tast d’olis, el nou model d’Oli Bar, un concurs d’Instagram o l’ampliació del recinte cap al parc del Terrall, altres de les novetats que s’estre-nen en aquesta edició. 

El certamen ha assolit el 100% d'ocupació, amb la presència de més de 160 expositors, dels que n'hi ha una trentena vinculats directament a l'oli. Així mateix, la fira comptarà amb una quarantena d'expositors al pavelló comercial, uns altres catorze a la carpa de productes de proximitat, cinc expositors a l'exterior del recinte i una seixantena de botigues artesanals i d'alimentació, també a l'espai exterior.

Presentació de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues TexteDurant la presentació de la Fira, en aquesta ocasió al Saló de Sessions del Palau de la Paeria, van intervenir diferents personalitats com el Doctor en Història de la Universitat de Lleida, Marc Macià, qui va explicar els vincles històrics de la ciutat de les Borges Blanques amb la capital del Segrià. Altres de les persones que van voler ficar el seu gra de sorra en aquesta presentació van ser Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Lleida, qui va presentar la segona Missió de Promoció Internacional de les Garrigues, i el cuiner garriguenc Xavier Benet, de l’Hostal Benet. Finalment, l’Orfeó del Soleràs Veus del Camp va amenitzar la vesprada amb la interpretació de tres peces. 

Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Jordi Ribalta, ha exposat altres novetats del certamen com són un nou espai de tast d'olis; el nou model d'Oli Bar perquè el públic pugui escollir el millor oli de la fira; un concurs d'Instagram a la millor foto del certamen, així com un servei de wi-fi gratuït amb fibra òptica per a tots els assistents.