16:56h. Dissabte, 24 Març de 2018

Fondarella mostra el seu dinamisme associatiu en la Mostra d'Oficis Antics i Artesania

Els veïns del municipi també elaboren durant l'any ratafia, sabons artesanals, llonganissa de tupina i orelletes, que venen als visitants de la Mostra d'Oficis Antics

Centenars de persones visiten la Mostra d'Oficis Antics de Fondarella
Centenars de persones visiten la Mostra d'Oficis Antics de Fondarella

Els oficis Antics protagonistes a FondarellaUn cop superada la primera dècada, la Mostra d'Oficis i Artesania de Fondarella es pot considerar consolidada com a referent de la memòria històrica del territori. Un certamen que va néixer amb la voluntat de recuperar les arrels de la societat i la cultura popular del nostre entorn, i per aquest motiu un cop a l'any els seus carres retrocedeixen als orígens de les activitats rurals tradicionals. El visitant pot comprovar com es treballaven alguns dels oficis més representatius de l'entorn rural, canyissaire, el picapedrer, la filadora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, la joiera artesana, la tintorera, o el terrissaire.

Aquest diumenge els carrers de Fondarella han sigut l’escenari d’una trentena d'oficis antics, que centenars de persones han visitat al llarg del dia, un públic que ha compaginat l’estada amb el recorregut per la quarantena de parades de venda directa de productes de proximitat.

Mostra Oficis FondarellaAixí mateix en l'àrea gastronòmica s'hi mostraven una quinzena de parades de productors agroalimentaris del territori que participen en el projecte Gustum, iniciativa creada per promocionar els productes de màxima qualitat produïts al territori, valorant-los i facilitar-ne la comercialització.

La mostra, al marge de la divulgació del municipi, també aconsegueix la cohesió entre els veïns i les entitats del municipi, que es bolquen en l'organització de diferents activitats paral·leles com les demostracions on ensenyaran a elaborar orelletes o caliquenyes, o bé a embalar alfals utilitzant una premsa manual. Els mateixos veïns també elaboren durant l'any ratafia, sabons artesanals, llonganissa de tupina i orelletes, que vendran aquest dia.