09:40h. Dissabte, 21 d'Abril de 2018

La Fira de la Camamilla pretén que aquest conreu diversifiqui l'activitat agrícola tradicional

La consellera Meritxell Serret, assegura que incentivant el cultiu de la camamilla, es pot millorar la gestió del medi rural i una manera d'assegurar el relleu generacional de les explotacions tradicional 

Les parades ocupen el centre històric de Linyola
Les parades ocupen el centre històric de Linyola

Una setantena de tractors participen en la trobada de la Fira de la CamamillaEl cultiu i la transformació de la camamilla ha sigut l'eix conductor de la tercera edició de la fira, que Linyola dedica a aquesta planta aromàtica, ornamental i remeiera. Un certamen que durant tres dies ha ocupat el centre arquitectònic i cultural del municipi del Pla d'Urgell amb un variat programa d'activitats, culturals, professionals i de lleure. 

El public visita el molí de l'oli de la família MelgosaLa fira s'ha clausurat aquest diumenge, amb la presència de la consellera d'Agricultura Meritxell Serret, qui ha explicat que cal incentivar el cultiu de la camamilla, d'una banda per millorar la gestió del medi rural i obtenir una rendibilitat econòmica que ajudi a garantir el relleu generacional de les explotacions, i d'altra que aquesta diversificació dels conreus tradicionals poden generar activitats de transformació, de posada en valor del mateix producte, o de l'artesania. La consellera Meritxell Serret ha participat en la desfilada d'una setantena de tractors clàssics i d'època que han estat exposats durant els dies de la fira, amb la que s'ha donat la benvinguda a les autoritats. 

Les paredes de la Fira de la CamamillaPer la seva banda l'alcalde de Linyola Àlex Mases ha volgut deixar clar que la camamilla de Linyola té unes característiques que la diferencien hi que han estat contrastades per estudis científics, el que aporta a aquest conreu un valor afegit que el municipi ha de saber utilitzar. Aquest es un dels motius pels quals Mases ha explicat que Linyola vol ser el referent mundial d'aquest sector, amb la creació d'una denominació d'origen. En aquest sentit, Mases ha afegit que el consistori estudia poder impulsar diferents activitats, en les que intervinguin de manera transversal sectors com el de la restauració, l'agroalimentari, la planta ornamental, o el de les infusions. 

Mases, ha mostrat la seva satisfacció, per la resposta del públic, i de la procedència, que el matí del diumenge va arribar a les 4.000 persones. Una resposta que ajuda a la divulgació Musica en directe dels alumnes de l'escola municipal de Linyoladel municipi, de l'entorn, i del dinamisme de la gent i les entitats. L'alcalde de Linyola, en aquest sentit ha afegit que han sigut la gent i les entitats del poble les que han fet possible l'èxit d'aquesta tercera edició.

Al llarg dels tres dies s'han organitzat diferents actes, seguint l'objectiu de la Fira de la Camamilla, reivindicar aquest conreu com a alternativa i diversificació de les explotacions agràries tradicionals, amb taules rodones i xerrades. Un segment professional que s'ha combinat amb l'expositiu en el qual hi han participat una quarantena de parades de productes de proximitat, així com d'establiments i entitats el poble. El matí del diumenge ha començat amb una nova edició de la Marxa Mascançà, una ruta turística esportiva de prop de 14 quilòmetres que recorre diversos termes, fins a l'Estany d'Ivars i Vila-sana. La marxa ha comptat amb la participació de 400 corredors.