Una seixantena d'activitats ompliran de contingut la Fira Q de Balaguer d'aquest cap de setmana

Joel Castanyé, propietari del restaurant La Boscana de Bellvís, amb una estrella Michelin, serà un dels membres del jurat en el II Concurs de Cuina de les Terres de Ponent

Fira Q Balaguer 2016 1 interior
photo_camera Imatge d'arxiu del certamen de l'any passat

La Fira Q de Balaguer obrirà les seves portes aquest cap de setmana del 29 d’abril a l'1 de maig amb una seixantena d’activitats entre demostracions, presentacions de productes, xerrades, tallers, receptes, desfilades o concursos.

Pel que fa al dissabte, el certamen acollirà al XI Jornada Tècnica de la Mel amb el ja tradicional concurs de mels. La presentació de la jornada, el marc de la qual es donarà a conèixer l'Associació de Veterinaris Especialistes en Sanitat i Producció Apícola (AVESPA), anirà a càrrec de l’alcalde Jordi Ignasi Vidal i d’Ildefons Mateu, cap de l’Oficina Comarcal de la Noguera del DARP.

Els visitants podran tastar diferents tipus de coca de recapte i samfaina en una mostra organitzada per l'Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell

D'altra banda, el sector del comerç i serveis portarà a terme diferents demostracions, presentacions de nous productes i de nous establiments que s’estan implantant a la ciutat de Balaguer, segons han explicat els organitzadors. En relació amb aquest sector destaquen les desfilades de moda, una de les activitats més esperades pel públic i que es realitzaran diumenge i dilluns.Fira Q Balaguer 2016 2 texte

Com a novetat d'enguany de la fira, està la presència del sector de l’automoció amb vehicles nous dels diferents concessionaris.

Pel que fa al diumenge, l’agrupació de restaurants de la ciutat Gastrobar ha organitzat el II Concurs de Cuina de les Terres de Ponent, el qual tindrà com a membres del jurat a Joel Castanyé, propietari del restaurant la Boscana amb una estrella Michelin; Jordi Martínez, sommelier de Selectewinestore; Lluís Bonillo, cap de cuina i propietari de l’Aula Gastronòmica de Lleida; Gonzalo Ferreruela, del restaurant Ferreruela de Lleida, i Bobby Cabral, cap de cuina del restaurant Monestir de les Avellanes.

Els més petits de la casa també tindran el seu espai amb tallers gastronòmics a càrrec del Petit Xef

La coca de recapte i samfaina dels diferents forners de Balaguer i comarca de la Noguera també hi serà present un cop més amb la mostra organitzada per l’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell. El públic podrà adquirir un tiquet al preu de 4 euros, amb el qual tindrà dret a tastar diferents tipus de coques de diferents pastissers, a una beguda i a un cafè.

Els més petits de la família també tindran un espai a Fira Q amb tallers gastronòmics a càrrec del Petit Xef i que als quals es tractarà l'elaboració d’un timbal de fruita, el diumenge al matí, o com fer la coca de samfaina, el diumenge a la tarda. El dilluns els cuiners més petits aprendran a fer cookis de xocolata.

Comentaris