21.05.2018 |
Territoris.cat

Un centenar de persones participen en el Dia Mundial dels Ocells a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Durant el cap de setmana es van fer diferents activitats com un guiatge ornitològic o la projecció d'audiovisuals

Les activitats estaven organitzades per EGRELL i el Consorci
Les activitats estaven organitzades per EGRELL i el Consorci
Un centenar de persones participen en el Dia Mundial dels Ocells a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana va celebrar el Dia Mundial dels Ocells amb activitats durant tot el cap de setmana i les quals van comptar amb la participació de més d'un centenar de persones.

Les xarxes japoneses per fer possible l’anellament d’ocells es van situar dissabte al canyissar de depuració i diumenge al bosc de ca l’Aragonès per tal d’obtenir una major diversitat d’espècies. Aquesta aposta va donar resultat i entre els 150 ocells anellats van destacar el Bruel, considerat un dels ocells més petits d’Europa, amb un pes de 4,5 grams, i la Piula dels arbres, un ocell en migració que habitualment es troba als boscos de coníferes d’alta muntanya.

També es van organitzar un guiatge ornitològic, una projecció d’audiovisuals de temàtica ornitològica i una xerrada sobre els valors, els recursos i les oportunitats dels Espais Naturals de Ponent al centre d’informació de l’estany de Cal Sinén.

El guiatge ornitològic va permetre observar i censar diverses espècies. En destaca un miler d’esplugabous que fan servir els arbres secs com a dormidor, martinets blancs, becadells, ànecs i fotges.

Totes les activitats van estar organitzades per EGRELL i el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, amb el finançament del projecte Vida silvestre: valor i recurs per al desenvolupament rural, que promou el Grup Leader de la Catalunya Central en col·laboració amb l’Associació Leader Ponent.

Comentarios