La defensa civil siriana recull el Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa

El director de l’ONG a Alep, Raed Al Saleh, posa en valor la feina dels 3.000 voluntaris de la seva organització i fa una crida a la pau arreu 

slide2
photo_camera Raed Al Saleh, director a la ciutat siriana d’Alep de l’ONG Defensa Civil Siriana, durant el seu discurs

Raed Al Saleh, director a la ciutat siriana d’Alep de l’ONG Defensa Civil Siriana, coneguda com a Cascos Blancs, va ser l’encarregat el dissabte 5 de novembre de recollir el Reconeixement Ànima Abba Melaku, premi a la trajectòria internacional dins dels  Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa.

Raed Al Saleh va agrair que Mollerussa hagi volgut contribuir a fer visible la tasca de la seva organització, creada ara fa només tres anys i formada per 3.000 voluntaris de diferents àmbits socials i professionals que arriscant la seva vida cada dia han aconseguit salvar la de prop de 70.000 compatriotes víctimes els bombardejos sota un lema comú: Salvar una vida és salvar tota la humanitat.

El director dels Cascos Blancs, va fer una crida a la pau al món i va desitjar que ben aviat acabi la guerra al seu país per poder obrir-ne les portes a tots aquells que ara els estan ajudant. ​Raed Al Saleh va ser assistit en la traducció per Zaki Al-Rifai, president de l’Associació Sírio-catalana per la Llibertat i la Democràcia, el qual també va voler agrair el suport rebut amb l’atorgament d’aquest guardó en la seva lluita per als drets humans i per mostrar a la resta del món el drama de la guerra a Síria.

Raed Al Saleh va anunciar que Mollerussa es convertirà en dipositaria d’un dels cascos blancs dels 147 membres de la ONG que a hores d’ara han perdut la vida per salvar-ne altres al llarg d’aquests 5 anys de conflicte armat

La gala de lliurament del premi, que es va desenvolupar a Golmés en el marc de la IX Vetllada Solidaria organitzada en suport del CIS Ángel Olaran i que va reunir 600 persones, també va voler premiar la tasca d’entitats i persones a títol individual per la seva labor altruista duta a terme en l’àmbit més local. Es van rebre 140 candidatures a través d’un procés de participació popular, de les quals se’n van escollir 35, 5 de les quals van rebre el reconeixement en aquesta primera edició. En aquest cas, els distingits van ser:

ACUDAM, per la seva encomiable tasca des de l’any 1975, dirigida a les persones amb discapacitat intel·lectual, així com la seva visió en crear un model empresarial pioner, des de les Terres de Lleida, orientat a assolir la seva integració social i laboral, mitjançant activitats i serveis per millorar la seva qualitat de vida, nivell d’autonomia i benestar de les seves famílies.

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa, per ser un exemple de contribució a la difusió i el prestigi de les tradicions de Catalunya, amb una trajectòria de mes 70 anys plena d’actes participatius, accions formatives i de difusió així com pel suport i la implicació demostrats amb les iniciatives culturals i socials de les altres organitzacions de Mollerussa.

Maria Engràcia Rosell, per tota una vida de col·laboració i entrega a l’activitat associativa, cultural i solidària a Mollerussa.

Ramon Ripoll, un dels membres fundadors i més veterans del Consell Social de Mollerussa, per la seva implicació i dedicació al llarg de tota la vida en labors de voluntariat alhora que creant vincles en tots aquells projectes que ha participat, i en els que ha esdevingut un veritable exemple de tenacitat.

Jaume Raventós, per la seva continuada trajectòria al Club Futbol Joventut Mollerussa, des d'on va potenciar l’accés dels nens i nenes de Mollerussa, de tot el Pla d’Urgell i de les comarques veïnes al món de l’esport, fomentant els valors de la convivència, el treball en equip i la cultura de l’esforç.