15:40h. Dijous, 22 Febrer de 2018

Mollerussa se solidaritza amb el càncer infantil amb la festa ‘Posa’t la gorra’ el dia 24 al parc municipal

Presentació aquest dimecres a l'Ajuntament de la matinal solidària
Presentació aquest dimecres a l'Ajuntament de la matinal solidària

El parc municipal de Mollerussa acollirà diumenge 24 de setembre a partir de les 10 del matí la primera festa Posa’t la gorra, organitzada per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), l’AMPA Mollerussa (agrupació d’AMPA dels 4 centres de primària de la ciutat) i l’Ajuntament. Així ho ha presentat aquest dimecres l’alcalde, Marc Solsona, juntament amb Maite Montañés, presidenta de l’AFANOC; Victòria Cano, coordinadora a Lleida de l’entitat, i Josep García, en representació de l’AMPA Mollerussa. La festa serà conduïda pel Mag Lari i comptarà amb la participació del Sr. Postu i l’actuació musical de Lo Pau de Ponts així com amb una vintena de tallers lúdics i familiars.

El Mag Lari, el Sr. Postu i Lo Pau de Ponts participaran de la matinal, que comptarà també amb una vintena de tallers i actuacions musicals

Sensibilitzar a la ciutadania sobre el càncer infantil i recaptar fons per tirar endavant diferents projectes i activitats per ajudar en el procés de la malaltia als infants malalts són els principals objectius d’aquestes festes, de les quals només se’n fan 8 a l’any a tota Catalunya, 4 de les quals són a Ponent (Lleida, Balaguer, Tàrrega i ara Mollerussa), segons ha explicat Maite Montañés. Per la seva banda, Solsona s’ha compromès a acollir any rere any aquesta festa solidària.

La gorra, dissenyada per la firma Munich, té un preu de 7 euros i es pot comprar en algun dels 10 punts de venda distribuïts a la ciutat o el dia de la festa

La porta d’entrada a la matinal solidària és precisament la gorra, dissenyada exclusivament per la firma Munich i que es pot adquirir per 7 euros en 10 punts de venda distribuïts per la ciutat així com al mateix parc municipal el dia de la festa, que tindrà com a acte central la lectura del manifest per part de dos infants que han patit la malaltia.

Els diferents tallers previstos al llarg del matí aniran a càrrec del G.E. Serralada, Creu Roja Pla d’Urgell, els Tabalats Mollerussa, l’Agrupació Sardanista Mollerussa, el Consell de Participació Adolescent, l’Arreu, Kids&us, Solaç Centre d’Expressió Artística, l’Associació Atlètica Xafatolls, el Parc de Bombers de Mollerussa i els Mossos d’Esquadra. Pel que fa a les actuacions musicals, també hi haurà la Batukada dels Tabalats, els DJ’s pel CFGM de VídeoDiscjòquei i So de La Salle de Mollerussa i el concert de Sonotone Q Rock, que clourà la festa.