15:06h. Dimecres, 07 Desembre de 2016

El nou consultori mèdic d'Ivars d'Urgell entrarà en funcionament la pròxima setmana

El nou equipament que s'ha construït en el solar de les antigues escoles, permetrà millorar la qualitat del servei evitant desplaçaments a Mollerussa

La façana del nou consultori mèdic d'Ivars d'Urgell
La façana del nou consultori mèdic d'Ivars d'Urgell

El nou consultori mèdic d'Ivars d'Urgell ha quedat inaugurat aquest dimecres i està previst que entri en funcionament la setmana que ve. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l'encarregat d'inaugurar l'obra i ha destacat que aquesta pretén dignificar el servei que en l'àmbit professional sempre s'havia donat de forma excepcional', però l'equipament no reunia els requisits mínims per a les necessitats dels veïns. El consultori ha comptat amb un pressupost de primera fase de 710.961,48 euros i ha estat finançat al 95% per la Diputació de Lleida. Els treballs es van iniciar al febrer del 2015 a l'edifici de les antigues escoles i la seva ubicació va generar certa polèmica al municipi. Segons l'alcaldessa, Montse Coma, les noves instal·lacions evitaran desplaçaments de molts veïns al CAP de Mollerussa.

Joan Reñé inaugura el consultori d'Ivars d'UrgellReñé ha destacat que aquest dispensari forma part de la xarxa de 16 que des del 2011 ha posat en marxa la Diputació de Lleida arreu del territori. En les pròximes setmanes està previst que també s'inaugurin al Pla d'Urgell els de Linyola i el Palau d'Anglesola. Tot plegat, ha afegit Reñé, amb l'objectiu que els veïns tinguin uns equipaments dignes per obtenir l'atenció sanitària des de la qualitat.

Reñé també ha elogiat la responsabilitat i convicció de l'alcaldessa i l'equip de govern a l'hora de decidir la ubicació del consultori, que al seu dia va generar polèmica per fer-se a les antigues escoles i un grup de veïns les volia protegir, de manera que fins i tot es va iniciar un procediment judicial per mirar d'evitar l'obra. Segons Reñé, fer el consultori al mig del poble permet que tothom pugui tenir accés al servei sanitari i als altres que vindran al darrere.

Per la seva banda, Montserrat Coma ha explicat que el consultori millora qualitativament el servei, ja que abans les metgesses havien d'atendre els veïns mentre se sentia el soroll de fora i quan plovia hi havia problemes amb goteres. L'equipament compta amb una sala de cures que abans no hi era i també una sala annexa per poder fer reunions i paperassa.