00:28h. Dimecres, 21 Març de 2018

Les obres de la nova estació d'autobusos de Mollerussa començaran al primer trimestre del 2017

Amb un termini d'execució de sis mesos i un pressupost de 872.000 euros, els treballs s'iniciaràn un cop acabat el pas inferior per a vianants sota el ferrocarril que s'està construint

Imatge virtual de la nova estació d’autobusos
Imatge virtual de la nova estació d’autobusos

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de la nova estació d’autobusos de Mollerussa, que es construirà davant de l’estació de tren, a la banda nord de les vies, i que substituirà l’actual estació. Les obres, amb un pressupost de 872.000 euros i un termini d’execució de sis mesos, començaran al primer trimestre del 2017, un cop acabat el pas inferior per a vianants sota el ferrocarril que s'està construint, segons un comunicat del Govern.

L’estació d’autobusos tindrà una andana lineal, amb una capacitat d’estacionament per a quatre autobusos en bateria i disposarà d’una zona per a un autobús addicional i tres places per a taxis. L’andana principal, la zona d’espera exterior i l’edifici de serveis de l’estació estaran protegides amb una coberta metàl·lica.

Connexió amb el municipi a través del pas inferior per a vianants que s'està construint

La nova instal·lació connectarà amb el municipi a través del pas inferior per a vianants que construeix el Departament just davant de l’estació del tren. Les obres, amb un pressupost de 855.000 euros, acabaran aquest mes de desembre. El pas inferior donarà continuïtat a la trama urbana i millorarà la permeabilitat i la mobilitat d’aquesta zona, fins ara dividida per les vies del tren.

L’estructura tindrà una longitud de 15,5 metres i 4 d’amplada, amb una alçada lliure a l’interior de 2,75 metres. Estarà adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant rampes i ascensors a banda i banda del pas. El pas inferior s’executa a base de peces de formigó armat prefabricat i l'estructura dels accessos es realitza mitjançant murs pantalla i lloses de formigó armats en el mateix lloc mentre es fa l’obra.