15:28h. Dimecres, 21 Febrer de 2018

El Palau d’Anglesola millora l'estat del cementiri municipal

Es refarà el condicionament de les parets del cementiri municipal, que ara es troben malmeses per la humitat
Es refarà el condicionament de les parets del cementiri municipal, que ara es troben malmeses per la humitat

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola iniciarà d’aquí pocs dies les actuacions de condicionament de les parets del cementiri municipal, que ara es troben malmeses per la humitat.

Les millores seran realitzades per personal propi de l’Ajuntament i consistiran, en primer lloc, en repicar i sanejar les zones on l’arrebossat existent es troba en mal estat, degut a la humitat i a l’antiguitat del material. Posteriorment, aquestes zones es tractaran amb un producte que afavoreixi la unió del material existent amb el morter nou. Les parets s’arrebossaran amb morter de ciment de color blanc amb acabat arremolinat. Finalment es pintaran totes les parets exteriors i interiors amb un color que s’integri en l’entorn.

Les actuacions duraran aproximadament un mes

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi, explica que aquest condicionament de les parets del cementiri suposarà una millora notable de l’aspecte del cementiri, tot just en el moment en què les obres d’ampliació es troben ja bastant avançades. “Amb aquesta millora de les parets del cementiri en ús, aconseguirem una imatge global del cementiri més homogeneïtzada, un cop l’ampliació estigui acabada”, diu l’alcaldessa

Pel que fa a les obres de l’ampliació, Meseguer explica que “actualment ja es pot observar la nova tanca perimetral, feta amb xapa tipus 'corten', que dóna al conjunt una estètica més moderna. Durant les properes setmanes es durà a terme el traçat interior de carrers i la xarxa de desguàs. Finalment, es condicionaran els espais destinats a jardí”, descriu Meseguer.

La millora del recinte actual del cementiri i l’ampliació que ja està en curs eren actuacions que estaven dins el programa del grup municipal de govern

Meseguer recorda que aquestes actuacions suposaran l’addició de més de 2.000 m2 de recinte tancat, que comunicarà directament amb el recinte actual. “A tot això s’hi afegeix un espai d’aparcament d’uns 1.800 m2 davant del nou recinte, una actuació molt esperada ja que actualment els vehicles han d’aparcar a les vores de la carretera que va al Poal, amb els inconvenients i riscs que això suposa”, apunta Meseguer.