El Parc Arqueològic de Guissona esdevé seu del Campus d’Arqueologia de la UAB

L’Ajuntament de Guissona ha signat aquest matí amb la Universitat Autònoma de Barcelona un conveni per formalitzar la creació d’un campus universitari

Visita de la comissó de la UAB al Parc Arqueologic de Guissona
photo_camera Visita de la comissó de la UAB al Parc Arqueologic de Guissona

Una comissió de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha visitat aquest dilluns Guissona amb l'objectiu de signar un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament per tal que el Parc Arqueològic del municipi es converteixi en Campus Universitari.

El rector de la UAB Ferran Sancho, que encapçalava la comissió, acompanyat de l'alcalde Xavier Casoliva, i membres del consistori, han fet un recorregut pel Parc Arqueològic i el Museu, que ha conduït el catedràtic Josep Guitart. En el recorregut s'han pogut veure les instal·lacions del museu i els treballs realitzats aquests darrers anys al voltant de les excavacions.

Guissona es converteix així en un dels 7 campus universitaris que la UAB té per Catalunya amb diferents temàtiques i alhora es converteix en el primer campus universitari a la Segarra.

Visita al Museu de Guissona de la comissió de la UABL'alcalde Xavier Casoliva ha explicat, que aquest conveni esdevé un reconeixement als treballs d'investigació i docència que des de fa dues dècades dirigeixen els catedràtics Josep Guitart i Joaquim Pera al parc romà d'arqueologia. I a partir d'ara, permetrà reconèixer les pràctiques sota un espai amb titulació que les dota així de més prestigi per als universitaris. A més, en un futur immediat també es podrà treballar la promoció turística de la vila a través d'aquest campus.

L'espai destinat a campus d'arqueologia de la UAB ocupa una extensió de 2 hectàrees de la zona urbana de la ciutat romana de Iesso, aquest espai ha estat objecte de la recerca de la UAB des de l'any 1990, una tasca que ha permès posar al descobert part de la muralla nord de la ciutat romana, una torre de defensa, i la porta nord de la ciutat, a més d'una illa de cases amb una domus alt imperial i un celler tardo antic i també ha posat a descobert un conjunt termal.

D'aquesta forma desenes d'estudiants de tot el territori es traslladen anualment fins a Guissona per estudiar els seus vestigis de ciutat romana i també la resta de jaciments arqueològics de Lleida.

Comentaris