14:08h. Dimarts, 24 d'Abril de 2018

'Aitona en Fruita' proposa visites guiades per conèixer la recol·lecció de la fruita aitonenca

Nova campanya de promoció turística aquest estiu promoguda des de l'Ajuntament, les centrals, pagesos i guies locals

La campanya ha estat presentada a la seu de la Diputació de Lleida
La campanya ha estat presentada a la seu de la Diputació de Lleida

Després de l’èxit de la campanya Aitona en Flor, l’Ajuntament d’Aitona ha decidit impulsar, per primer cop, una iniciativa de promoció turística centrada en la fruita i el moment de la seva recollida. L'objectiu d'Aitona en Fruita és continuar difonent el patrimoni i als valors d’Aitona i del conjunt de les Terres de Lleida. 

La campanya, organitzada des de l’Ajuntament juntament amb les centrals de fruita, pagesos i els guies locals, donarà a conèixer la continuïtat del cicle de l’arbre fruiter. En aquest sentit, es permetrà als visitants conèixer, a través de la seva pròpia experiència, el procés de recol·lecció, la tasca del pagès i la vàlua del seu treball. Segons ha destacat l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, amb aquesta campanya “volem donar a conèixer el nostre valor afegit - la fruita -, la bellesa i la riquesa del nostre paisatge i la nostra activitat econòmica. Els visitants podran veure quina és la nostra manera de ser i de treballar”. 

Una proposta de rutes per conèixer de primera mà el territori 

A partir del 20 de juliol i fins al 7 de setembre es duran a terme 4 visites guiades pels racons que formen part de la campanya Aitona en Fruita. En aquestes visites, a les quals es podrà accedir amb reserva prèvia i que tindran places limitades per garantir una atenció personalitzada, els visitants gaudiran de l’acompanyament i les explicacions de pagesos i guies de la zona. Les rutes oferiran la possibilitat de conèixer de prop els camps de fruita, el procediment de recol·lecció i el funcionament d’una central de fruita. A més, al final de cada visita, els assistents tindran l’oportunitat de comprar fruita acabada de collir.  

Els visitants també podran complementar aquesta experiència amb altres rutes que es poden fer per lliure, sigui en bicicleta o a peu, i que estan totalment senyalitzades, com la ruta de l’arbre fruiter, visites a elements patrimonials com Sant Gaietà i altres ofertes de turisme religiós.