04:56h. Dimarts, 20 Març de 2018

Aspid posa en marxa un nou programa d'inserció laboral per a aturats de llarga durada

El programa, que es desenvolupa a tot Catalunya, oferirà un itinerari d'orientació complert per acompanyar els lleidatans en situació en atur en la recerca de feina, oferint orientació laboral, formació bàsica i professional, a més d'accés a ofertes de treball per aconseguir l'ocupació

Imatge de cursos impartits en edicions anteriorment per Aspid
Imatge de cursos impartits en edicions anteriorment per Aspid

L'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (Aspid) posarà en marxa aquesta primavera el nou programa d'inserció laboral Ponent Ocupació a les comarques del Segrià, la Noguera i l'Urgell, adreçat a persones d'entre 30 i 54 anys, amb o sense discapacitat, que són aturats de llarga durada, per ajudar-les en la recerca de feina.

L'objectiu de la iniciativa és atendre 126 persones i aconseguir que com a mínim el 15% trobi feina. Com a aspecte innovador, les persones rebran una compensació econòmica de fins a 10 euros per dia -fins a un màxim de 150 euros mensuals-, si assisteixen als tallers, cursos de formació i participin en les pràctiques en empreses,  o a les formacions tècnic professional, al curs tècnic professional (de 40 hores a la Noguera i l'Urgell i de 80 hores al Segrià) i les pràctiques a les empreses marcades com a subvencionables.

Com a aspecte innovador, les persones rebran una compensació econòmica de fins a 10 euros per dia -fins a un màxim de 150 euros mensuals

El programa, que es desenvolupa a tot Catalunya, oferirà un itinerari d'orientació complet per acompanyar els lleidatans en situació en atur en la recerca de feina, oferint orientació laboral, formació bàsica i professional, a més d'accés a ofertes de treball per aconseguir l'ocupació. Així, es potenciarà que la persona identifiqui i desenvolupi els seus propis recursos, i es treballarà amb una metodologia d'ocupabilitat per competències i amb la col·laboració del teixit empresarial per afavorir l'ocupació.

Segons dades de l'Observatori de Treball de la Generalitat, la taxa d'atur a la demarcació de Lleida és de l'11%. Actualment hi ha 23.584 persones sense feina, de les quals 8.092 (el 34%) són aturats de llarga durada, és a dir, que fa més de 12 mesos que no tenen feina. L'atur de llarga durada a Lleida afecta principalment a les dones (el 60% del total), els majors de 45 anys (el 73%), les persones amb un nivell de formació d'Educació General, provinents del sector serveis i amb un perfil d'ocupacions elementals.