Leader de Ponent posa en marxa quatre cursos de gastronomia per alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida

El xef Joel Castanyé de La Boscana en una de les degustacions de Gustum
photo_camera El xef Joel Castanyé de La Boscana en una de les degustacions de Gustum

L'Associació Leader de Ponent inaugura aquest dijous 25 de gener el primer dels quatre cursos de gastronomia centrats en el producte local que realitzarà a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida. Emmarcada en el projecte Gustum, la proposta té per objectiu promocionar els aliments produïts a les comarques de l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i Les Garrigues i valorar davant dels futurs professionals del món de l'hostaleria.

Aquests estudiants, formats a la província, són un col·lectiu estratègic, ja que seran prescriptors dels productes locals en un futur pròxim

Alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida InteriorA través de quatre sessions els 45 alumnes del tercer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de tercer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l'Escola d'Hoteleria de Lleida coneixeran de primera mà el valor dels productes de les quatre comarques a través d'un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca. Aquest elaborarà un menú de tres plats utilitzant productes del seu territori. Durant la sessió cada xef repassarà les qualitats i característiques de cada producte, la forma òptima de treballar-lo i els resultats que se n'obtindran.

Tots els xefs estaran acompanyats a més d'un productor de cada zona que els ajudarà a explicar millor el producte utilitzat i el valor que té per a la gastronomia

La primera sessió serà impartida pel xef Albert Marimon del Restaurant La Cava de Tàrrega. El seguiran Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís l'1 de febrer, Mercè Tomàs del Restaurant l'Estel de la Mercè de Lleida el 8 de febrer i, clausurarà el curs el dijous 22 de febrer Xavier Benet del Restaurant Hostal Benet de Les Borges Blanques.

Tots els xefs estaran acompanyats a més d'un productor de cada zona que els ajudarà a explicar millor el producte utilitzat i el valor que té per a la gastronomia.

Comentaris