Exposició a Tàrrega amb peces arqueològiques relacionades amb els jocs i les joguines

La mostra es pot visitar al Museu Comarcal de l'Urgell fins al 15 de gener, amb vestigis d'origen iber, grec, romà i medieval

Joguines Arqueologiques Tarrega 1 inteior
photo_camera Les peces s'han recuperat de diversos jaciments catalans

Tàrrega acull fins al 15 de gener una exposició que recull 130 peces arqueològiques relacionades amb el joc i les joguines. Es tracta d'una producció itinerant del Museu d'Arqueologia de Catalunya a través d'Arqueoxarxa, entitat que agrupa els principals museus amb restes arqueològiques de Catalunya. La mostra, que es pot visitar al Museu Comarcal de l'Urgell, proposa al públic un recorregut per l'evolució dels jocs des de l'antiguitat i fins al segle XV, amb peces arqueològiques d'origen iber, grec, romà i medieval.

Són tresors recuperats de diversos jaciments catalans, també de la comarca de l'Urgell com els Estinclells de Verdú, el Molí de l'Espígol de Tornabous o el Pla de les Tenalles de Tàrrega. Daus, baldufes, cercles, nines o pilotes són alguns dels objectes exhibits, usats en el seu moment tant per la quitxalla com per adults. I és que la mostra també il·lustra els jocs d'atzar i les apostes que, tot i ser clandestines, també es practicaven des de molts segles enrere.

L'exposició, que du per nom Joc i joguines a l'antiguitat, s'ha inaugurat aquest passat cap de setmana amb la presència de Raül Palacios, regidor de Cultura, i Josep Manuel Rueda, director del Museu d'Arqueologia de Catalunya. També s'ha ofert una visita guiada a càrrec de la comissària Esther Gurri. En aquest sentit, s'han programat per als pròxims dies visites i tallers de jocs tradicionals adreçats a grups escolars.

Comentaris