Gastronomia de proximitat i qualitat, aquest cap de setmana en la 5a fira De Prop de Preixana

de prop 1 interior
photo_camera Imatge d'arxiu del certamen de Preixana / Foto: De Prop

Preixana ja ho té tot a punt per celebrar la 5a fira gastronòmica De Prop aquest cap de setmana, dies 16 i 17 de desembre. El certamen, que tindrà lloc a la zona esportiva, reunirà mig centenar d'expositors de productes alimentaris de proximitat entre els quals n'hi haurà diversos procedents de la Bretanya francesa, la qual cosa li dona un caràcter també internacional, han destacat els organitzadors.

Participació de reconeguts cuiners com Ada Parellada, Vicent Guimerà i Albert Marimon, i el sommelier Juanjo Ceresuela

El certamen De Prop comptarà també amb la participació de reconeguts i premiats cuiners els quals oferiran demostracions culinàries. Entre aquests hi haurà Albert Mendiola (xef del restaurant Marimorena de Sant Boi de Llobregat i Cuiner de l'Any 2017), Ada Parellada (xef del restaurant Semproniana de Barcelona i autora de diversos llibres de cuina), Vicent Guimerà (xef del restaurant Antic Molí d'Ulldecona amb estrella Michelin i Cuiner de l'Any el 2016), Albert Marimon (xef del restaurant La Cava de Tàrrega i Cuiner de l'Any el 2013) i Ivan Pascual, millor xocolater d'Espanya (mestre artesà del Taller de Postres Cal Gumer d'Almenar). També hi participarà Juanjo Ceresuela (sommelier i propietari dels restaurants La Cosa Nostra i Nobadis de Cervera), que guiarà un maridatge de vins i formatges.de prop 2 texte

La 5a fira De Prop tindrà com a comarca convidada la Noguera amb una mostra dels seus productes.

Pel que fa a la inauguració del certamen, es farà dissabte a 2/4 de 12 del migdia i anirà a càrrec de Josep Sucarrats, director de la revista Cuina.

Els més petits també trobaran el seu espai a De Prop amb un ampli programa de tallers per tal que tota la família gaudeixi de la cita, un dels quals anirà a càrrec d'Ada Parellada. També podran entrar a La Cúpula Gustum de l'Associació Leader de Ponent.

El certamen tindrà com a comarca convidada la Noguera amb una mostra dels seus productes

Per tal de completar la visita a la fira De Prop, l'organització oferirà esmorzar de forquilla i ganivet, vermut, dinar de proximitat amb menús ideats per cuiners de prestigi com Albert Marimon, berenar de pa amb oli i xocolata per gentilesa del Grup Borges, sopar de proximitat i espai gintònic amb destil·lats Dragons.

La 5a fira gastronòmica De Prop de Preixana obrirà dissabte de 10 del matí a 8 del vespre i diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda.

Comentaris