Un cineasta de Mollerussa vol fer ressò del seu projecte de llargmetratge al festival de Sitges 2013

Vista la situació actual on la manca de pressupostos en el nostre país destinats al cinema són escassos, i el trucar a les portes de les productores cada cop és més complicat; un cineasta de Mollerussa ha decidit fer ressò del seu projecte de llargmetratge al festival de Sitges 2013 mitjançant una performance.

Lost_in_the_corner-HDR-Sat_sepia-Low
photo_camera Robert Garcia interpretant Nosferatu: The Beginning
Robert Garcia, guionista del projecte anomenat "Nosferatu: The beginning" es presentarà caracteritzat de vampir aquest divendres 18 d'octubre de 2013 a les diferents localitzacions on es celebra el festival. La idea que té és cridar el màxim l'atenció als diferents productors i/o directors que visiten aquests dies el festival de Sitges, i explicar-los-hi en primera persona de què va el projecte i, si s'escau, intentar convèncer-los per tirar endavant aquesta pel·lícula mitjançant coproduccions. El guionista es vestirà com en Max, el protagonista de la història en el moment de sofrir la metamorfosi d'ésser humà a vampir. Comptarà amb l'ajut d'una maquilladora professional que li donarà un aspecte terrorrífic per atreure al públic i a les persones vinculades amb el cinema que es passegin per Sitges. Si la idea funciona, no descarta repetir el dia següent.
 
En Robert, enginyer informàtic de base, va estudiar el "Màster en ficció en cinema i TV. Producció i realització" a la Facultat de Comunicació Blanquerna de Barcelona; on d'allà va sorgir aquest interessant projecte. El guionista mollerussenc va necessitar més de 2 anys en l'escriptura del guió i en la investigació dels succesos de vampirisme i ràbia que van detectar-se a l'Europa de l'Est els segles XVIII i XIX. Aquest és el seu primer projecte de llargmetratge després d'haver escrit i dirigit cinc  curtmetratges i un documental.
 
La pel·lícula "Nosferatu: The beginning" es podria dir que és la precuela del Nosferatu de l'any 1922 dirigida per F.W. Murnau i també de l'aclamat remake del 1979, dirigida en aquest cas per Werner Herzog. Parteix de la història d'un nen orfe que viu maltractat per la seva àvia i que és rescatat pel comte Orlok el qual es farà càrrec d'ell; fet que no serà gens fàcil ja que el nen poseeix una patologia que el fa diferent de la resta dels humans. El cuidarà i li ensenyarà moltes coses relaciones amb la cultura i la música, fins que a l'edat dels 20 anys heretarà el castell i les pertinences del comte. A partir d'aquí viurà una història d'amor però un gir en la història fa tombar la felicitat de la que estva gauidint el protagonista. El final de la pel·lícula s'enllaça directament amb el remake de la cinta original del director Herzog esmentada abans.
 
El relat pretén fugir del cinema de vampirs que hem pogut veure últimament a les pantalles, basat bàsicament en joves i adolescents d'institut. La intenció és recuperar l'ambient de “terror” d'època que es respira en la pel·lícula de Murnau, en la versió feta per Herzog i en les millors de Dràcula, com la de Francis Ford Coppola; però amb menys ostentació, ja que el mateix Robert diu que les nostres comarques, com per exemple La Segarra, podrien ser perfectament candidatures d'un futur rodatge del film, ja que està farcida de castells. 
 
La intenció és recuperar el primer vampir cinematogràfic que va existir i veure el seu origen; donant-li la volta als estereotips de la novel·la i els tòpics de les característiques d'aquests éssers; mostrant que potser siguin més propers a nosaltres del que creiem, no deixant de costat és clar, el fantàstic. D'altra banda, es volen donar diversos tocs de sensibilitat a la història, tant a nivell d'odi com d'amor. Posar l'accent en les relacions personals entre tutor (comte Orlok)  i el nen protagonista (Max); en el sexe i també en el romanticisme.
 
Per saber més sobre el film, es pot consultar la pàgina web del projecte a www.nosferatuthebeginning.com

Comentaris