El curs escolar arrencarà a Lleida amb menys alumnes en educació infantil i més a secundària

La demarcació comptarà amb 350 professors més, 216 destinats a centres de màxima complexitat

foto curs escolar acn inteior
photo_camera Imatge general del director dels SS. TT. d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, durant la presentació del nou curs escolar / Foto Laura Cortés

El curs escolar arrencarà la setmana que ve a Lleida gradualment (entre el 12 i el 14 de setembre) amb més professors. S'augmenta la plantilla a la demarcació amb 350 docents més i s'arriba doncs fins als 5.118. La majoria dels nous mestres (216) es destinaran a centres de màxima complexitat. Pel que fa al nombre d'alumnes, aquest curs escolar comptarà amb un total de 76.696 alumnes, uns 500 més que el curs passat. Per cicles educatius, on més disminueixen els alumnes és a l'educació infantil, amb una previsió de 364 alumnes menys que l'any passat (-2,95%), i on més augmenten és a l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) amb 726 alumnes més (+4,56%).

Cullerés assenyala que està previst que el curs comenci amb "total normalitat"

Són dades que ha presentat aquest dilluns el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, que ha aprofitat per destacar que, després d'uns d'anys, aquest nou curs s'ha aconseguit no superar la ràtio de 25 alumnes per classe a P3 ni dels 22 en centres d'alta complexitat, tal com aconsellen els estàndards de qualitat.foto cur escolar acn director texte

Tot i que Cullerés ha reconegut que enguany perillaven les escoles d'Alàs (Alt Urgell) i la de Les (Val d'Aran), s'ha felicitat de la feina feta per evitar el seu tancament i ha assegurat que el curs 2017-2018 no perilla cap escola, després que l'any passat tanqués la del Cogul (Garrigues) i es fusionessin dues a Lleida. El director dels SS. TT. d'Ensenyament a Lleida ha afegit que està previst que el curs comenci amb "total normalitat".

Pel que fa als equipaments, Cullerés ha informat que s'han dut a terme obres de manteniment i millora. La més important, l'ampliació de l'Escola Mestre Ramon Estadella de Guissona (Segarra), a la qual s'han destinat 367.200,10 euros. En total, aquest curs escolar s'han fet o estan previstes de fer inversions per un total d'1.869.386 euros. Entre d'altres, es destinaran 200.000 euros a 39 actuacions de substitució del fibrociment, un material perjudicial per a la salut.

S'han instal·lat nous mòduls prebabricats a l'Institut Terres de Ponent de Mollerussa, l'Institut d'Alpicat i el de Guissona, mentre que es retira el que hi havia a l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell

També està prevista una inversió total de 12,6 milions d'euros en obres, algunes de les quals encara no han començat però que es troben en procés de redacció o licitació, com l'ampliació de l'Escola Ramon Faus de Guissona o la previsió de nova construcció de l'Institut Joan Solà de Torrefarrera (Segrià), l'Escola d'Almenar (Segrià) i l'Escola Pinyana de Lleida

Pel que fa a centres amb mòduls prefabricats, Cullerés ha explicat que s'han instal·lat de nous a l'Institut Terres de Ponent de Mollerussa, l'Institut d'Alpicat (Segrià) i el de Guissona. Per contra, s'ha retirat el mòdul que hi havia a l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell. 

Formació Professional Dual segueix creixent i enguany s'ofereixen 30 titulacions en 18 centres per a 1.747 alumnes

Cullerés també ha fet referència a les ajudes de menjador, que enguany han registrat un 3% més de sol·licituds i han arribat als 6.508, i ha destacat que aquest curs la dotació ha estat la més elevada. El curs passat es van invertir 2,97 milions d'euros que es van traduir en 4.813 ajuts aprovats.

Finalment, pel que fa a la implantació de nous cicles formatius, s'ofereix com a novetat a tot l'Estat el Cicle Formatiu en Grau Mitjà (CFGM) Pedra Natural a l'Institut Mollerussa i dos Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), d'Anatomia patològica i citodiagnosi a l'Institut Torrevicens de Lleida i de Guia, informació i assistència turística a l'Institut Hug Roger III de Sort. El model de Formació Professional (FP) Dual segueix creixent i enguany s'ofereixen 30 titulacions en 18 centres per a 1.747 alumnes, amb la col·laboració de 323 empreses i institucions.

Comentaris