Els cellers Lagravera, Mas Blanch i Jove i Terrer de Pallars elaboren un vi amb raïm de tres subzones de Costers del Segre

Imatge de grup dels responsables del nou vi solidari 'Gra de Sorra' de la DO Costers del Segre, brindant amb una copa, el 12 de gener de 2018. (Horitzontal)
photo_camera Els responsables del nou vi solidari 'Gra de Sorra'

Els cellers lleidatans Lagravera d'Alfarràs, Mas Blanch i Jove de la Pobla de Cérvoles i Terrer de Pallars de Figuerola d'Orcau han elaborat un nou vi que han anomenat Gra de Sorra, un projecte solidari i pioner a la demarcació de Lleida, ja que per una banda els beneficis de la venda es destinaran a l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), i per altra s'ha elaborat amb raïms de tres subzones de la DO Costers del Segre.

El projecte que també ha comptat amb la col·laboració del distribuïdor Jordi Hortet de Casa Badio i la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona, treura al mercat al voltant d'un miler d'ampolles, de les que ja n'hi ha unes 300 reservades. El preu de l'ampolla encara no està determinat del tot però està previst que rondi els 12 euros.

Després d'aquesta primera experiència els tres cellers tenen previst repetir-la els pròxims anys però fent el cupatge en llocs diferents, ja que aquesta vegada ho han fet a les instal·lacions de Lagravera

foto_Lagravera d'Alfarràs, Mas Blanch i Jove de la Pobla de Cérvoles i Terrer de Pallars de Figuerola d'Orcau 3301935
Lagravera, Mas Blanch i Jove, Terrer de Pallars 

Segons Ivá Gallego, l'enòleg que s'ha encarregat de fer el cupatge del Gra de Sorra, és sorprenent que de tres vins de tres zones diferents de la DO en sortirà un vi amb ''molta ànima, ben equilibrat, carnós, estructura i cos, que estarà molt ben arrodonit amb barrica durant uns cinc mesos.

El celler Lagravera ha aportat una Garnatxa 2017 que destaca per ser molt fresca i fruitosa. Amb aromes de fruites vermelles, magranes, pebre blanc molt evidents donada la seva joventut, amb un taní molt rodó, ben posat i golós, segons ha explicat el director del celler de la subzona Segrià, Sergi Garcia. Per la seva banda, Mas Blanch i Jové ha fet un Ull de llebre 2017 de la Vinya La Fumada a 712 metres d'altura. És un vi de color rubí intens, molt afruitat, ha dit Sara Jové, responsable del celler de la subzona Garrigues.

Núria Bigorra, de Terrer de Pallars, de la subzona Pallars, ha explicat que ells han volgut sumar un Cabernet Sauvignon 2017 que va ser ''veremat a mà, i ha fet maceració prefermentativa durant quatre dies''. Això fa que sigui un via amb ''frescor i molta fruita'', ha afegit.

Els responsables dels tres cellers, que aquest divendres han visitat Lagravera per comprovar-ne l'evolució, han presentat el projecte i el vi en el marc d'un dinar al restaurant L'Espurna de Lleida on el seu xef i propietari, Jordi Vidal, també s'ha volgut sumar a la iniciativa solidària facilitant el seu local per a l'esdeveniment.

Comentaris