Els Espais Naturals de Ponent sumen set noves zones protegides i organitzen un nou cicle d’activitats

Fotografia d'autoritats a la presentació de les novetats dels Espais Naturals de Ponent
photo_camera Fotografia d'autoritats a la presentació de les novetats dels Espais Naturals de Ponent

L’Associació Leader de Ponent, el Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central han presentat aquest matí les noves incorporacions dels Espais Naturals de Ponent, projecte que va néixer amb la intenció de donar a conèixer i potenciar els espais naturals del territori de Ponent.

La  iniciativa ha incorporat set nous espais: Valls de Sió-Llobregós, Aiguabarreig Segre - Noguera Ribagorçana, Aiguabarreig Segre – Noguera Pallaresa, Els Plans de la Unilla, Serra Llarga – Secans de la Noguera, Serra de Montsec i Vessants de la Noguera Ribagorçana. Aquestes zones se sumen a les altres 13 que ja formaven part del projecte i ja són un total de 20 els espais naturals protegits a les terres de Ponent.

Amb aquestes incorporacions Espais Naturals de Ponent ja compta amb espais a les sis comarques del territori que s’inclouen a la Xarxa Natura 2000. L’ampliació consolida la iniciativa com un projecte global de territori que contribueix a diversificar l’activitat social i econòmica de Ponent amb la creació de més llocs de treball, la dinamització i generació de noves empreses i el consum de productes locals.

En els pròxims mesos Leader Ponent recollirà les particularitats paisatgístiques, naturals, històriques i culturals de cada un dels espais i, posteriorment, coordinarà la creació dels materials web i audiovisuals per al portal web del projecte.

Per altra banda, Espais Naturals de Ponent posa en marxa per segon any consecutiu una programació per descobrir els diferents espais naturals. Les 46 activitats programades es duran a terme entre març i setembre i estaran dividides en tres eixos: activitats de descoberta natural, activitats de descoberta del patrimoni històric i concerts d’autors i grups locals com Meritxell Gené, Austral o el Fill del Mestre, entre altres.

Com a novetat d’aquesta edició, destaca el geocaching La Ruta d’en Pius, una activitat d’orientació permanent que es podrà realitzar quan el visitant ho desitgi. Per resoldre l’activitat, els participants hauran de trobar plantes i animals amagats en els diferents espais naturals.

Comentaris