Opinió

La llebre i l'alcalde

La finalitat de l'esforç i l'entrenament en el món de l'atletisme és arribar el més ràpid possible a la meta. La del polític és el rigor, la paciència i el bon fer per tal d'arribar al conjunt de la ciutadania.

La finalitat de l'esforç i l'entrenament en el món de l'atletisme és arribar el més ràpid possible a la meta. La del polític és el rigor, la paciència i el bon fer per tal d'arribar al conjunt de la ciutadania.

La cura i la paciència a l'hora de fer les coses ens porten a excel·lir en allò que estem fent. Les presses són males conselleres en política, i acostumen a portar sobrecostos en allò que estàs fent.

És una excel·lent notícia la construcció d'un nou equipament esportiu per la nostra ciutat, hem d'estar d'enhorabona, ens hem de sentir bé per poder disposar de la nova pista d'atletisme tan esperada a la nostra ciutat. Recordo retalls de diaris on l'exalcalde Sr. Grau ja la portava dins el seu programa electoral. Ens hem de sentir orgullosos que un esport que mou tanta gent a Mollerussa tingui sortida en aquest espai tan anhelat.

Però ens venen al cap algunes preguntes, algunes reflexions que m'agradaria compartir amb vostès per poder establir un diàleg sobre la qüestió.

Si les infraestructures municipals esportives, van destinades a l'ús del conjunt de la població, i aquesta, senyors és la infraestructura més gran i més cara que es farà a Mollerussa en els pròxims anys, amb un cost total aproximat de 2 Milions i pico d'euros; euro amunt, euro avall, ja saben com funciona això de les grans obres al nostre país, ens oblidem dels sobrecostos.

Algú em pot explicar el perquè la fem al costat del camp d'aviació en una ciutat que no disposa de transport públic urbà? Que ens hem begut l'enteniment?
Els hi recomano un experiment, un experiment que ja vaig proposar als regidors a govern en un ple. Vostès agafen un 7 de gener a les 20,00 h i preparen la roba d'atletisme al nen o nena, l'agafen de la mà i van on està situada la pista, un cop han deixat el nen o la nena tornen a casa i després a les 21,30 h el tornen a anar a buscar, fent tot aquest recorregut a peu.

Si el que volem és arribar al conjunt de la ciutadania, les coses s'han de planificar amb temps i cura com els bons artesans, i no intentar córrer per assolir promeses electorals que ens portaran a agafar el cotxe, o a destinar diners a línies de bus per tal que els nostres conciutadans, els nostres alumnes i els nostres veïns puguin gaudir d'aquest equipament municipal tan esperat. I no s'hi val a dir que no hi ha sol municipal tan gran, ja que quan s'han de fer modificacions de POUM per grans superfícies o a demanda particular es fan ràpids com la llebre del conte.
Al final la tortuga va arribar igualment, i en el conte fins i tot va guanyar a la llebre.

Comentaris