Opinió

1 d'Octubre. Carta a la gent treballadora: Ep! Això és cosa vostra

L’1 d’octubre s’ha convocat el referèndum d’autodeterminació de Catalunya: el poble ha de decidir si vol o no continuar sota l’Estat espanyol. El govern espanyol i l’aparell de l’Estat ho volen impedir per tots els mitjans.

L’1 d’octubre s’ha convocat el referèndum d’autodeterminació de Catalunya: el poble ha de decidir si vol o no continuar sota l’Estat espanyol. El govern espanyol i l’aparell de l’Estat ho volen impedir per tots els mitjans.

Això va de que els pobles tinguin dret a l’autodeterminació, a decidir lliurement el seu futur. Com a treballadors/es, Independentment del nostre lloc de naixement, la causa de la llibertat dels pobles, de tots els pobles, ha de ser també la nostra. Això va de Monarquia o República. El debat que ens van negar a la Transició, que ens van imposar sota el soroll de sabres, amb la col·laboració nefasta dels dirigents de CiU, del PSOE i del PCE, que van trair el somni de llibertat dels i de les treballadores. Van deixar intacte l’aparell d’estat del franquisme i ens van imposar el silenci. Franco ja va dir que tot estava ”atado y bien atado”.

Això va d’acabar amb la impunitat i corrupció. Si els crims del franquisme van quedar en la total im- punitat, amb milers de morts a les cunetes, el règim mònarquic del 78 és el regne de la impunitat i corrupció. Corrupció de polítics del PP, del PSOE com de l’exCiU, de banquers, empresaris i terratinents.

Això va de solidaritat entre pobles, perquè la ruptura és amb l’estat i no amb els pobles. Un estat monàrquic que ha ens ha dividit i enfrontat, utilitzant a uns contra els altres. Fer realitat la República a Catalunya és obrir l’esquerda per la llibertat per la resta pobles de l’estat: no volen que es voti a Catalunya perquè no volen que a Andalusia, Astúries, Galícia o el País Basc la gent també reclami decidir i posin en qüestió el rei. L’autèntica unitat dels pobles és la que decideixen amb llibertat, i no la imposada per la guerra, la dictadura i una transició al servei dels poderosos.

Això va d’aturar la repressió. La repressió que avui s’aplica contra Catalunya amenaça drets civils conquerits amb el suor dels treballadors d’aquest país: la llibertat d’expressió, de reunió, el respecte a la privacitat.... Tot això girarà contra la classe treballadora i contra els altres pobles, com ha passat sempre.

Això va de defensar els drets dels i de les treballadores. Els treballadors/es que patim l’atur, la caiguda de salaris, la precarietat, els desnonaments, les retallades a l’escola i la sanitat públiques... nosaltres som els qui hem de dir prou també als atacs del govern autonòmic català. Per això no volem només acabar amb un estat monàrquic centralista i corrupte, sinó avançar en la recuperació dels drets laborals com a classe treballadora. La ruptura amb el règim monàrquic obre una nova oportunitat per recuperar el que és nostre i no hauríem d’haver perdut mai.

Això va de mobilització. Perquè només la mobilització obrirà el camí a la llibertat dels pobles i la sortida als greus problemes que vivim com a classe treballadora. La vaga general és una necessitat urgent.

Això va de futur. Defensem el dret d’autodeterminació, defensem el referèndum de l’1 d’octubre. Votem SÍ a una república catalana, perquè volem que sigui una república dels i de les treballadores.

Surt amb nosaltres a les mobilitzacions i vota SÍ l’1 d’octubre!

Comentaris