04:00h. Dijous, 26 d'Abril de 2018
Junts pel Sí simposa a tot lAlt Pirineu i Aran
Imatge de la celebració de JxSí a Lleida. Foto: Albert Batalla.

Junts pel Sí s'imposa a tot l'Alt Pirineu i Aran

Junts pel Sí s'ha imposat i ha estat amb diferència la força més votada al conjunt de les comarques de l'Alt Pirineu i també a l'Aran. Al conjunt de Catalunya, amb una participació rècord de més del 77% del cens, el nou mapa electoral dibuixa una majoria d'escons independentistes (72 de 135: 62 de JxSí i 10 de la CUP), encara que la suma de JxSí i la CUP no ha assolit finalment el 50% de vots (47,78%).

El clam pel dret a decidir
FEDERACIó D’ASSOCIACIONS D’EDITORS DE PREMSA, REVISTES I MITJANS DIGITALS

El clam pel dret a decidir

Hi ha un fet bàsic en l’evolució de la societat catalana dels últims anys i és que el conjunt social s’ha mogut de tal manera que ara al nostre país hi ha una nova realitat política.

Xavier Pedemonte: Els pobles de muntanya tenen i tindran futur mentres tinguin gent
Imatge de la presentació de la candidatura de la CUP a Soriguera. Foto: Xavier Ripoll.

Xavier Pedemonte: "Els pobles de muntanya tenen i tindran futur mentres tinguin gent"

Entrevistem a Xavier Pedemonte Garcia, el primer alcalde de la CUP (acord amb APAM-ERC) a l'Alt Pirineu, concretament al municipi de Soriguera. Va néixer a Barcelona fa 33 anys, és llicenciat en Sociologia, treballa a Port Ainé i és membre actiu del sindicalisme al Pallars Sobirà, comarca on viu des de l'any 2008. Parla clar i assegura que els polítics han de "predicar amb l'exemple".

Lalcalde de Bellvís Joan Talarn explica lacció de govern pel seu primer mandat
Joan Talarn alcalde de Bellvís.

L'alcalde de Bellvís Joan Talarn explica l'acció de govern pel seu primer mandat

Jo crec que el repte més gran que haurem d’afrontar aquest mandat serà el procés sobiranista, que no té una relació directa pel que fa la feina municipal que és el dia a dia però sí que és cert que a partir del 27 de Setembre els Ajuntaments ens haurem de posar al costat del nostre Parlament i al costat del nostre President.