04.07.2020 |

Lo Cercacurts es presenta aquest cap de setmana a Guissona

La setena edició del festival de curtmetratges de Montornès de Segarra, incorpora novetats i noves col·laboracions, que malgrat la seva modèstia el converteixen en referent del seu gènere, com demostren els més de 200 treballs presentats, procedents de tot el territori nacional.

Imatge de la sala interior del Local Social de Montornés.
Imatge de la sala interior del Local Social de Montornés.
Lo Cercacurts es presenta aquest cap de setmana a Guissona

Guissona és l'escenari escollit per l'organització, per presentar la setena edició del Festival de Curtmetratges Lo Cercacurts, a pesar que el certamen es celebri en el petit municipi de Montornès de Segarra. Amb aquesta iniciativa es pretén millorar la divulgació del festival de temàtica rural, oferint als espectadors l'oportunitat de participar en la projecció dels treballs finalistes, avui divendres a partir de les 10 de la nit al Teatre de Cal Eril de Guissona. 


Aquesta iniciativa és una de les innovacions del festival, que en aquesta ocasió ha volgut tenir un caràcter itinerant de projeccions, abans de conèixer el veredicte final del jurat, per aquest motiu la inauguració a Guissona, la sessió que se celebrarà el divendres 12 de juliol en el Paraninf de la Universitat de Cervera a les 10 de la nit.

Espot Lo Cercacurts 2013 from Pla'ndora Produccions on Vimeo.

La setena edició de Lo Cercacurts, que se celebrarà del 5 al 14 de juliol, ha batut el rècord de participació amb més de 200 treballs presentats, tots ells d'una gran qualitat, segons el director Robert Garcia, una circumstància que demostra la repercussió que està tenint el certamen, malgrat la seva joventut. Segons Garcia, la temàtica rural, i la secció lliure han obert una nova possibilitat a les noves creacions cinematogràfiques.

A tot això, l'organització ha aconseguit complicitats com la del festival lleidatà ANIMAC CAMINA, que participarà en aquesta edició, amb una projecció d'animacions infantils i juvenils, fora de concurs. Aquesta sessió se celebrarà a Montornès de Segarra el dissabte 6 de juliol a partir de les 6 de la tarda.

Una altra de les novetats del certamen, serà l'exposició de instagramers, #lasegarraclic impulsada pel Consell Comarcal de la Segarra; aquesta tindrà lloc el dissabte 13 de juliol a partir de les 6 de la tarda. Una jornada que també comptarà amb la presència de la vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol i presidenta del jurat del certamen Judith Colell, qui participarà en una taula rodona.

D'altra banda, des de fa dos anys, el festival organitza un taller de curtmetratges, dirigit a joves, en el qual participen al voltant d'una quinzena d'alumnes de secundària. Un projecte que realitza la productora lleidatana Plandora.cat, amb la col·laboració de l'AMPA de l'Institut Antoni Torroja, i la Paeria de Cervera. Aquesta iniciativa té com a objectiu iniciar als joves en l'entorn cinematogràfic, treballant sobre tots els àmbits que intervé en una producció, el guió, so, realització, interpretació, il·luminació, etc.., 

Els participants en el taller, realitzen el seu propi curtmetratge que es projecta durant el festival.

El festival pròpiament tindrà lloc el dissabte 13 de juliol amb les projeccions dels finalistes, el veredicte del jurat, i el lliurament de premis, amb el sopar popular a Montornès de Segarra, a partir de les sis de la tarda. I per si algun cinèfil es queda amb ganes de curts, el diumenge 14 de juliol a partir de les 12 del migdia, sessió maratoniana de projeccions dels treballs presentats. 

Per a més informació consultar la Web del festival, el Facebook o el Twitter.
 


 

Lo Cercacurts es presenta aquest cap de setmana a Guissona
comentaris