09.05.2021 |
Territoris.cat

El presumpte autor dels fets es un home de 64 anys i veí de Bell-lloc

El presumpte autor ha estat acusat de quatre delictes i una falta de danys, que es remunten a l'any 2009 quan una inundació en una partida del terme de Bell-lloc va causar danys valorats en més de 6.000 euros.

Imatge del Canal d'Urgell al Pla d'Urgell
Imatge del Canal d'Urgell al Pla d'Urgell
El presumpte autor dels fets es un home de 64 anys i veí de Bell-lloc

Un veí de Bell-lloc de 64 anys ha estat denunciat pels Mossos d'Esquadra, com a presumpte autor de quatre delictes i una falta de danys per sabotejar el sistema de distribució de reg dels Canals d'Urgell, Actuacions que van causar greus perjudicis en finques de la Col·lectivitat de Regants número 16 de Bell-lloc. Amb la col·laboració dels regants, el cos dels Mossos d'Esquadra, van descobrir l'autor dels sabotatges, que va resultar ser un extreballador de la Col·lectivitat.

El primer dels fets es va produir al desembre de 2009 quan a conseqüència d'una inundació es van produir danys per valor de més de 6.000 euros, en una finca de la partida Vinyes Velles, del municipi del Pla d'Urgell, i es va perdre la meitat de l'aigua de l'embassament de la Col·lectivitat. El camí de Bell-lloc a Alcoletge va quedar malmès per una inundació a l'abril de 2010. Al juny de 2013 es va tornar a inundar una finca d'alfals, que va malmetre la producció i per altra banda va produir esllavissades en els marges de la finca. Tot plegat va comportar danys valorats en més de 3.000 euros. Al setembre del mateix any, van sabotejar l'estació de bombeig de l'embassament, provocant importants danys en el sistema elèctric.

L'embassament de la Col·lectivitat es va tornar a buidar a conseqüència d'una nova inundació al juny d'aquest any, afectant la xarxa de distribució de la companyia del gas. El dia 3 de setembre es produïa una nova inundació, de la que va presentar denuncia el propietari de la finca afectada, qui va informar els Mossos d'Esquadra, que al llarg de l'estiu havia patit tres inundacions més que no havia denunciat.

El denunciat serà citat en els pròxims dies, per comparèixer davant l'autoritat judicial que instrueix el cas.

El presumpte autor dels fets es un home de 64 anys i veí de Bell-lloc
comentaris