25.01.2021 |
Territoris.cat

Els alcaldes del Pla d'Urgell repeteixen candidatura en les municipals del 24 de maig

L'excepció la marcarà l'alcalde del Poal Rafel Panadés que es presenta sota les sigles d'Units pel Poal després de les discrepàncies amb CiU, a conseqüència del litigi per la planta de biomassa.

Les eleccions del 24 de maig comencen a prendre forma als municipis.
Les eleccions del 24 de maig comencen a prendre forma als municipis.
Els alcaldes del Pla d'Urgell repeteixen candidatura en les municipals del 24 de maig

Podeu consultar les llistes completes de les candidatures en aquest enllaç, cal tenir en compte que el Pla d'Urgell forma part de tres partits judicials, Lleida, Cervera i Balaguer.

Aquest dimecres s'han fet públiques les candidatures que opten a les eleccions del pròxim 24 de maig, de les que en podem extreure que CiU va mantenint la seva hegemonia al Pla d'Urgell, donat que repeteixen la totalitat dels actuals alcaldes a excepció de Rafel Panadés que es presenta per lliure.

Un altre dels fets destacats és la presència de cinc llistes de Plataforma per Catalunya que es presenten en els municipis de Fondarella, Mollerussa, Sidamon, Vila-sana i Vilanova de Bellpuig.

Pel que fa als alcaldables de CiU, encapçalen les llistes, José Luís Plaza a Barbens, Ramon Cónsola a Bell-lloc, Francesc Fabregat a Bellvís, Jordi Llanes a Castellnou de Seana, el president de la Diputació de Lleida Joan Reñé ho serà a Fondarella, Jordi Calvís a Golmés. Pel que fa a Ivars d'Urgell, l'actual alcaldessa en funcions Montse Coma, substituirà a Ramon Maria Guiu, que va delegar per un problema personal. Melcior Claramunt continua al capdavant dels nacionalistes a Miralcamp, i Marc Solsona torna a optar a ser primer edil de la capital del Pla d'Urgell.

El convergent i actual alcalde Josep Capdevila, encapçalarà la llista nacionalista, després de compartir mitja legislatura amb Manel Coll dels AE, que no han presentat llista. Al Palau d'Anglesola Montserrat Meseguer també serà novament candidata, el mateix que farà Josep Maria Huguet a Sidamon. Ramon Lleonart revalida candidatura a Torregrossa, i Joan Ramon Sangrà es presenta amb solvència a Vila-sana, el mateix que farà Joan Trull a Vilanova de Bellpuig.

El cas del Poal ha estat una de les excepcions nacionalistes al Pla d'Urgell, ja que l'històric alcalde convergent Rafel Panadés va deixar les files del partit el mes passat. Cal recordar que el consistori del Poal manté un litigi amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, per presumptes irregularitats en la tramitació dels expedients urbanístics de la planta de biomassa, projectada pròxima al municipi. Panades, segons va manifestar per coherència, es presenta amb el grup Units pel Poal.

Pel que fa al PSC, sota aquestes sigles, poca incidència tindrà al Pla d'Urgell, tret de la capital, amb una llista que encapçala l'exalcaldessa Teresa Ginestà. Sota la marca blanca dels socialistes Candidatura de Progrés es presenta a Torregrossa Francesc Carrique, i a Barbens Maria Dolors Gabarra.

ERC presenta llistes en un bon nombre de municipis, i sota l'associada Acord Municipal, a Mollerussa ho fa Engelbert Montalà, Carles Albert Palau és el cap de cartell a Bell-lloc, a Barbens la llista republicana la representa Ramon Minguet, a Bellvís Joan Talarn, Raida Galitó encapçala llista a Castellnou de Seana, Lluís M. Virgili a Golmés, Francesc Gassó a Ivars d'Urgell, Joan Romà serà el candidat independentista a Miralcamp, Alexandre Mases repeteix a Linyola, al Poal encapçala la llista Vicenç Montserrat. L'alcalde de Torregrossa Josep M. Puig repeteix com a candidat i a Vila-sana Judith Escolà és l'alcaldable d'Acord Municipal.

També han disminuït les candidatures del Partit Popular (PPC), llistes que a Mollerussa encapçala Joan Simeón, a Bell-lloc la llista l'obre Antonio Rispa, a Linyola Josep Bonjorn, a Sidamon el PP torna a presentar llista amb Javier Diaz al capdavant.

La candidatura de Plataforma per Catalunya (PxC) no renuncia a la plaça del Pla d'Urgell i presenta candidatures a Fondarella encapçalada per Jesús Ler, a Mollerussa ho fa Joaquim Díez, Sidamon el cap de llista de PxC serà Fernando Álvarez, a Vila-sana Idoia Ramiro, i a Vilanova de Bellpuig, Elisabet Gisbert.

La resta de llistes les conformen, Agrupació Units pel Palau-Federació Independent de Catalunya que encapçala Carme Tàpies, I els ecosocialistes d'ICV-EUiU Entesa que es presenten a Mollerussa amb Xavier Romera.

Els alcaldes del Pla d'Urgell repeteixen candidatura en les municipals del 24 de maig
comentaris