12.04.2021 |
Territoris.cat

Ensenyament anuncia el tancament de quatre línies de P3 a Mollerussa i Lleida

Miquel Àngel Cullerés, director territorial d’Ensenyament, va confirmar aquest dijous el tancament de quatre línies de P3 pe-tinents a les escoles de Lleida Ciutat Jardí, Joan XXIII, Terres de Ponent, I Ignasi Peraire de Mollerussa

Imatge d'una de les aules de lescola Ignasi Peraire de Mollerussa
Imatge d'una de les aules de lescola Ignasi Peraire de Mollerussa
Ensenyament anuncia el tancament de quatre línies de P3 a Mollerussa i Lleida

Miquel Àngel Cullerés, director territorial d’Ensenyament, va confirmar aquest dijous el tancament de quatre línies de P3 pertinents a les escoles de Lleida Ciutat Jardí, Joan XXIII, Terres de Ponent (que es fusionarà amb Ginesta creant el centre Torre Queralt) i una a l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa.

El Departament justifica aquesta decisió a una davallada de la natalitat i a una aposta per les escoles de barri. Concretament, Cullerés va assegurar que el curs vinent a Lleida hi haurà 107 nens menys que entraran al sistema educatiu i 23 a Mollerussa.

La davallada de la natalitat està sent progressiva des de l’any 2008, i amb les xifres que tenim hauríem pogut eliminar fins a 14 grups, però no ho hem fet, explicà dijous Cullerés, qui va asseverar que aquest tancament no és cap càstig. El director territorial va lamentar que el 80% de les famílies que porten als nens a escoles com la de Ciutat Jardí no són del barri i que, precisament per això, es busca que no desapareguin les escoles de proximitat i que cada barri tingui un centre de referència públic i de qualitat. En aquest sentit, Cullerés va assegurar que no tenim cap intenció d’afavorir l’escola concertada, ja que tampoc donarem noves línies, com s’ha dit en el cas de l’Arabell. No donarem més línies perquè no en fan falta.

Referent a la proposta dels sindicats d’habilitar edificis públics en desús en instituts, el director territorial va dir que és una bona proposta, i si arribat el moment creiem que fa falta, ho estudiarem

Finalment, Cullerés va afirmar que a Lleida encara hi ha instituts que poden créixer en línies, per exemple, el Ronda.

Ensenyament anuncia el tancament de quatre línies de P3 a Mollerussa i Lleida
comentaris