L’anyada 2010 del vi negre Finca Comabarra del celler lleidatà Tomàs Cusiné ha estat considerat el segon millor vi de l’Estat español segons el crític enològic Juan Fernández-Cuesta en la Guia Vino 2015 que edita anualment el diari ABC.
El Finca Comabarra ha compartit posició amb un vi de la DO Toro i altres dos catalans més, tots darrere del Gran Reserva 904 del celler La Rioja Alta, que ha quedat en primer lloc.
Fernández-Cuesta defineix el vi de Cusiné -cupatge de cabernet sauvignon (50%), garnatxa i syrah- com Impressionant, en els quals es detecta tot, des de la finura absoluta en nas de les notes minerals fins l’equilibri magnífic en boca i el que ell descriu com la pau, els perfums, l’essència de la vida.
Així mateix, altres vins del celler Tomàs Cusiné i de la DO Costers del Segre són presents en l’edició d’enguany de la Guia del Vino 2015 d’ABC. És el cas del Geol (Tomàs Cusiné) i Quest (Castell d’Encús), amb 95 punts; el blanc Finca La Serra (Tomàs Cusiné), Taleia, Ekam, Thalarn i Acusp (Castell d’Encús), amb 94; el Vilosell (Tomàs Cusiné), amb un total de 93 punts; amb 92 punts, el negre Cérvoles (Cérvoles Celler) i Ànima (Raimat); i Auzells (Tomàs Cusiné) amb 91 punts.