El vi del celler Tomàs Cusiné Finca Comabarra designat com a segon millor vi de l'Estat espanyol

El vi del celler del Vilosell ha competit amb el Gran Reserva 904 del celler La Rioja Alta, classificat com a millor vi, segons la Guia 2015 del diari ABC.

Tomàs Cusiné en les finques del celler de la seva propietat al Vilosell, les Garrigues.
photo_camera Tomàs Cusiné en les finques del celler de la seva propietat al Vilosell, les Garrigues.

L’anyada 2010 del vi negre Finca Comabarra del celler lleidatà Tomàs Cusiné ha estat considerat el segon millor vi de l’Estat español segons el crític enològic Juan Fernández-Cuesta en la Guia Vino 2015 que edita anualment el diari ABC.

El Finca Comabarra ha compartit posició amb un vi de la DO Toro i altres dos catalans més, tots darrere del Gran Reserva 904 del celler La Rioja Alta, que ha quedat en primer lloc.

Fernández-Cuesta defineix el vi de Cusiné -cupatge de cabernet sauvignon (50%), garnatxa i syrah- com Impressionant, en els quals es detecta tot, des de la finura absoluta en nas de les notes minerals fins l’equilibri magnífic en boca i el que ell descriu com la pau, els perfums, l’essència de la vida.

Així mateix, altres vins del celler Tomàs Cusiné i de la DO Costers del Segre són presents en l’edició d’enguany de la Guia del Vino 2015 d’ABC. És el cas del Geol (Tomàs Cusiné) i Quest (Castell d’Encús), amb 95 punts; el blanc Finca La Serra (Tomàs Cusiné), Taleia, Ekam, Thalarn i Acusp (Castell d’Encús), amb 94; el Vilosell (Tomàs Cusiné), amb un total de 93 punts; amb 92 punts, el negre Cérvoles (Cérvoles Celler) i Ànima (Raimat); i Auzells (Tomàs Cusiné) amb 91 punts.

Comentaris