El xef Jordi Vidal i la sommelier Assum Roigé, han desfermat la seva creativitat amb motiu de la commemoració de Dia Internacional del Medi Ambient que se celebrarà el pròxim diumenge 5 de juny. Els professionals que regenten el restaurant La Guspira de Linyola s'han inspirat en el Parc Natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana per crear unes postres que formaran part de la carta de l'establiment.
La nova creació gastronòmica consisteix en una sopa de pera i llimona acompanyada d'un cremós de iogurt i xocolata blanca, bescuit d'ametlla, salicòrnia i fonoll és un homenatge a aquest espai natural del Pla d'Urgell. Elaborat amb Pera de Lleida, llimona, xocolata blanca, iogurt artesà de cabra, ametlla, salicòrnia, fonoll marí i cacau, Vidal explica que el plat busca l'equilibri entre els dolços de la pera de Lleida i els contrastos amb el cítric de la llimona i els matisos anisats del fonoll marí.
A Jordi Vidal se li va despertar l'interès per la cuina des de ben petit veient cuinar a la seva mare i la seva àvia. Elles cuinaven a casa i jo mirava aquelles olles dels dies de festa fent xup-xup...aquell festival d'aromes, comenta. Així que va decidir iniciar la seva formació a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Lleida, on li van aportar uns valors i unes tècniques culinàries que li van permetre treballar a restaurants per tot el món, com són El Bulli del Ferran Adrià (3 estrelles Michelin) o El Celler de Can Roca (3 estrelles Michelin) dels germans Roca, considerats un referent mundial.
La Guspira commemora el Dia Internacional del Medi Ambient amb aquestes potres
La proposta creativa consisteix en una sopa de pera i llimona acompanyada d'un cremós de iogurt i xocolata blanca, bescuit d'ametlla, salicòrnia i fonoll és un homenatge a aquest espai natural del Pla d'Urgell