L'aplicació 'Visitmuseum' ofereix informació de tots els museus catalans en quatre idiomes

És la primera app mòbil que inclou tots els museus registrats de Catalunya, que es pot consultar en català, castellà, anglès i francès 

Participants en la presentació de Visitmuseum
photo_camera Participants en la presentació de Visitmuseum

El Departament de Cultura i el Departament d'Empresa i Coneixement han presentat aquesta setmana Visitmuseum, la primera aplicació mòbil que recull informació dels museus registrats de Catalunya, una eina que es pot consultar en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i actua com a eina de suport a la visita presencial que l'usuari local i turista fa al museu. Complementa el seu recorregut amb continguts visuals i de text perquè es gaudeixi amb detall d'una selecció acurada de les principals peces de cada museu.

Aplicacio del VisitMuseumLa iniciativa neix de la necessitat per part del sistema de museus de Catalunya de dotar-se d'eines per atendre millor el públic estranger que visita els museus i d'assolir un dels reptes per a gran part dels museus del país: oferir continguts de qualitat en diferents idiomes. Un dels objectius de Visitmuseum és, per tant, reduir la distància entre el museu i el visitant estranger. Precisament perquè l'aplicació s'adreça principalment al públic turista, s'ha triat un sistema d'aplicació que permet descarregar-se-la abans de la visita i en arribar al museu i utilitzar-la sense connexió a Internet.

A Visitmuseum es poden trobar 229 equipaments museístics i més de 1.300 objectes. En concret ,s'hi troben 56 museus de la província de Barcelona, 27 de Girona, 10 de Lleida i 15 de Tarragona. A aquests, s'hi sumen les 121 extensions museístiques (monuments i jaciments, etc.) que depenen dels diversos museus.

Després d'aquesta primera fase de continguts d'imatge i text per a tots i cadascun dels museus, s'ha iniciat la producció d'audioguies en quatre idiomes. En aquesta posada en funcionament, l'app incorpora, a tall de prova pilot, cinc audioguies, quatre d'elles apadrinades per les veus de diferents personalitats del món social i cultural que tenen una vinculació especial amb cadascun dels museus: Museu de Palamós, Museu de Badalona (actor Lluis Marco); Museu de Cambrils (Enric Calpena, periodista); Museu de la Noguera (Dolors Bramon, filòloga i historiadora) i Museu del Suro de Palafrugell (Josep Roca, somelier).

Comentaris