29.02.2020 |
Territoris.cat

Raimat té prevista una producció de 6 milions de quilos de raïm en la verema d'enguany

Gràcies a les condicions climàtiques excepcionals d’aquest any, s’espera una collita més que excel·lent, que es traduirà en vins d’alta qualitat

Raimat realitza la verema manualment i de nit per conservar les qualitats
Raimat realitza la verema manualment i de nit per conservar les qualitats
Raimat té prevista una producció de 6 milions de quilos de raïm en la verema d'enguany

Fidels a la tradició el celler familiar lleidatà Raimat va iniciar aquest dilluns la verema en una finca de 400 hectàrees que el productor de Costers del Segre ha destinat a l'agricultura ecològica. Una verema que es fa manualment i de nit per tal que les temperatures més baixes afavoreixin la preservació de l'aroma i evitar les fermentacions no desitjades. Un projecte que en els pròxims anys convertirà el celler en un dels principals amb certificació ecològica de l'Estat.

Inici verema del celler familiar Raimat 1El celler va començar aquest dilluns amb la verema de la varietat chardonnay, destinada a l'elaboració del Cava Raimat i que arribaran al mercat entre un any i mig i dos anys, en funció de l'envelliment. En les tasques de recol·lecció hi participaran una seixantena de persones.

les bones condicions climatològiques d'aquest any, fan preveure una collita de qualitat súper excel·lent, possiblement la millor dels últims any

Segons ha explicat el director de viticultura del celler Xavier Farré, les bones condicions climatològiques d'aquest any, fan preveure una collita de qualitat súper excel·lent, possiblement la millor dels últims anys. Farré ha afegit que les condicions han estat òptimes: un estiu suau, maduració lenta, bon equilibri, estrès moderat, totes elles condicions perfectes per fer vins excepcionals aquest any.

Inici verema del celler familiar Raimat finca producció ecológicaLa recol·lecció prosseguirà a Raimat amb la verema dels ceps destinats a l'elaboració de vins blancs que s'allargarà fins a mitjans del mes de setembre i que finalitzarà amb la recol·lecció del raïm negre a l'octubre.

Raimat s'ha convertit en líder europeu en viticultura sostenible, després de diversos anys de treballs d'adaptació del sòl, instal·lacions i processos de cultiu. El celler ha estat pioner des de la seva creació, l'any 1914, en l'aplicació de sistemes de viticultura sostenible.

Comentarios