Alcaldes de la comarca visiten la planta de depuració i serveis energètics de Nufri

La companyia Nufri va ser guardonada amb el premi nacional de Medi Ambient i Sostenibilitat 2012 en la categoria de grans empreses, pel seu projecte de transformació dels residus.
Els alcaldes i tècnics de Nufri davant de les instal·lacions de la planta.
photo_camera Els alcaldes i tècnics de Nufri davant de les instal·lacions de la planta.

Aquest divendres una delegació d'alcaldes i regidors de la comarca, encapçalats pel president del Consell Comarcal Francesc Fabregat han visitat les instal·lacions de la planta depuradora i els serveis energètics de la companyia Nufri a Mollerussa. Unes instal·lacions per les que la central hortofructícola va obtenir el premi nacional de Medi Ambient i Sostenibilitat 2012, pel seu projecte de transformació dels residus del sector agroalimentari en subproductes de valor afegit de forma eficient i sostenible.

Els representants locals han pogut conèixer els equipaments més recents en l'àmbit mediambiental que la companyia ha incorporat per la depuració dels olors. Es tracta d'un sistema biològic de tecnologia danesa i que han suposat una inversió de 1 milió d'euros. La visita ha continuat per les instal·lacions de producció de biogàs, que s'obté del tractament de les aigües residuals, polpes i llots que resulten de la planta depuradora de la línia de producció de sucs de fruita.

Els tècnics de la companyia també van mostrar el sistema d'assecat de llots de depuradora i la planta de biomassa per generació elèctrica. Nufri genera actualment amb els diferents sistemes, biogàs, cogeneració, biomassa i solar, al voltant de 56 megawats, dels quals un 10% la utilitza per la planta i la resta la subministra a la xarxa. Aquesta producció elèctrica seria suficient per proveir d'energia a tota la comarca del Pla d'Urgell.

Amb tots els sistemes que aplica la companyia el volum de residu generat és 0 ja que es tracta la totalitat dels subproductes que genera i n'aprofita totes les seves propietats energètiques. Els que no es poden convertir en energia es deriven al sector fertilitzant. En aquest sentit les cendres resultants de la combustió de la biomassa s'apliquen directament a les finques dels socis de la central hortofructícola, i pel que fa als llots assecats es podran utilitzar com a fertilitzants pel seu important contingut en nitrogen. Aquest producte està actualment en fase d'homologació, per tal de què la companyia el pugui comercialitzar.

Comentaris
Més a Comarca