28.05.2020 |
Territoris.cat

El Centre d'Interpretació de l'Estany pren forma en l'antiga masia de Cal Sinén

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha engegat aquest dimarts de forma simbòlica les activitats del Punt d'Informació en la planta baixa de la masia Cal Sinén, amb la visita d'un grup d'escolars d'Ivars d'Urgell.

El tècnic del Consorci Toni Costa acompanya la visita a la masia de Cal Sinén.
El tècnic del Consorci Toni Costa acompanya la visita a la masia de Cal Sinén.
El Centre d'Interpretació de l'Estany pren forma en l'antiga masia de Cal Sinén

El Centre d'Interpretació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana comença a prendre forma amb l'entrada en funcionament del Punt d'Informació de la masia de Cal Sinén, edifici que es va restaurar amb l'objectiu d'acollir aquest equipament divulgatiu de l'espai natural.

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha finalitzat amb aquesta actuació una primera fase del projecte global, que ha consistit a habilitar la primera planta de la masia com a punt de recepció de visitants, botiga de productes de proximitat, així com la recreació d'algunes de les estances originals de l'habitatge, com són la cuina, el rebost i el menjador, aquests elements formaran part de l'oferta de visites a l'Estany.

Aquest dimarts un grup d'estudiants de l'escola Mare de Déu de l'Hora d'Ivars d'Urgell han visitat la masia, acompanyats del director tècnic del Consorci que gestiona l'Estany, Toni Costa, i han conegut com es vivia en aquesta masia que havia estat escenari de caceres i de visites a l'antiga llacuna.

Els espais habilitats, al marge de les visites també serviran com a sala de reunions i espai per organitzar tallers i activitats relacionades amb l'Estany. El nou equipament romandrà obert al públic els diumenges de 10 del matí a les 2 de la tarda.

El Centre d'Interpretació de Cal Sinén es completarà amb una zona mirador de l'estany i dues sales amb explicacions sobre la fauna i la flora que s'hi troba, obres que s'aniran realitzant, a mesura que el Consell Comarcal obtingui ajudes i subvencions.

El president del Consell Comarcal Francesc Fabregat, que ha asistit a la visita acompanyat de l'alcalde de Vila-sana Joan R. Sangrà i l'alcaldessa en funcions d'Ivars Montserat Coma, ha manifestat que aquest equipament se suma als que es troben en els accessos al Parc Natural d'Ivars d'Urgell i Vila-sana, i es convertirà en el punt neuràlgic de l'organització de visites i d'activitats, així com centre de recepció i punt de venda de productes de proximitat.

El Centre d'Interpretació de l'Estany pren forma en l'antiga masia de Cal Sinén
comentaris