11.12.2019 |

Els cursos de formació del Consell Comarcal inicien el període de pràctiques

El centenar de persones que participen en els programes Joves per a l'Ocupació, i aturats de llarga durada han iniciat les pràctiques en perruqueria, comerç i serveis, electrònica i mecànica i també en el sector de l’hostaleria. 

Els joves que participen en les pràctiques en una perruqueria de la comarca.
Els joves que participen en les pràctiques en una perruqueria de la comarca.
Els cursos de formació del Consell Comarcal inicien el període de pràctiques

El centenar de joves i aturats que participen en els programes Joves per a l'Ocupació i aturats de llarga durada que coordina el Consell Comarcal del Pla d'Urgell, podran incorporar-se a les empreses de la comarca amb un contracte laboral finançat a través del  Servei d’Ocupació de Catalunya pel Fons Social Europeu.

Els joves, després de participar en una primera fase teòrica bàsica, han començat la formació pràctica en perruqueria, en comerç i serveis, en electrònica i mecànica i també en el sector de l’hostaleria. Acabada aquesta formació pràctica, els joves treballaran en empreses del territori durant 6 mesos.

Pel que fa als aturats de llarga durada han començat la formació en l’àmbit sociosanitari per a atendre i cuidar persones i en l’àmbit de la indústria alimentària. A primers de setembre, és previst que comencin a treballar en empreses de la comarca, amb un contracte de cinc hores diàries per un periode de sis mesos.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha declarat que gràcies al desenvolupament dels dos programes “un centenar de persones de la comarca estan recuperant la motivació i obrint-se noves oportunitats per a accedir de nou al món laboral”. Cal tenir en compte que les 60 persones que participen al programa d’aturats de llarga durada porten com a mínim un any ininterrompudament a l’atur.

Comentarios