21.11.2019 |

Fondarella viatjarà en el temps aquest cap de setmana, amb la Mostra d'Oficis i Artesania

Fondarella ha trobat un motiu sòlid per difondre la cultura popular, amb una festa que compagina el lleure, la gastronomia i les tradicions. Aquest diumenge, el municipi del Pla d'Urgell, celebrarà  la VII edició de la Mostra d'Oficis i Artesania, amb la presència de 31 oficis antics.
Imatge de la mostra d'elaboració de caliquenyes.
Imatge de la mostra d'elaboració de caliquenyes.
Fondarella viatjarà en el temps aquest cap de setmana, amb la Mostra d'Oficis i Artesania

El president de la Diputació va exercir el passat dimarts com alcalde de Fondarella, presidint la presentació de la VII edició de la Mostra d'Oficis i Artesania, un acte que es celebrarà en aquest municipi del Pla d'Urgell el diumenge dia 10 de juny.

Un any més, el nucli antic de Fondarella traslladarà a temps passats als visitants, amb la presència d'un seguit d'escenificacions d'oficis antics, com la reixadora de cadires, el forjador, el canyissaire, el picapedrer, els joiers artesans, l’escloper, l’esmolaire, el matalasser, el bufador de vidre, la tintorera o l’espardenyer. Una mostra que es complementarà amb un sector de parades de venda de productes artesans.

Segons el president de la Diputació, i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, la mostra va néixer amb la voluntat de recuperar i de donar l’oportunitat als veïns de Fondarella i dels pobles de la comarca de reviure els antics oficis.

El visitant també podrà gaudir, en la seva visita a Fondarella, d'altres activitats paral·leles que s'han organitzat des de les entitats del municipi, com tallers d'elaboració de sabó artesanal, de les tradicionals caliquenyes, de ratafia, d'orelletes o d'embalat d'alfals. La quitxalla també disposarà del seu espai, amb activitats i tallers com l'escriptorium, elaboració de saquetes medicinals o de terrissa.

La voluntat dels veïns de Fondarella és obrir els seu municipi als visitants, amb una oferta que compagina la cultura popular i les tradicions, amb el lleure, la gastronomia i l'artesania, i al mateix temps divulgar el que van significar molts oficis pel desenvolupament d'aquest territori.

Comentarios