01.04.2020 |

Ivars d'Urgell i Vallverd s'afegeixen al territori català lliure i sobirà del Pla d'Urgell

Ivars d'Urgell i els nuclis agregats de Vallverd, la Cendrosa i Montalé es van declarar, aquest dijous,  territoris catalans lliures i sobirans, després que s'aprovés la moció presentada pels grups de CiU i Independents per Ivars i Vallverd-Acord Municipal (IIV-AM), associat a ERC.

Imatge del Ple extraordinari que va tenir lloc al Centre Cultural.
Imatge del Ple extraordinari que va tenir lloc al Centre Cultural.
Ivars d'Urgell i Vallverd s'afegeixen al territori català lliure i sobirà del Pla d'Urgell

Ivars d'Urgell va celebrar el passat dijous un Ple extraordinari en el que es va debatre la moció presentada pel nacionalistes de CiU i el republicans, associats a ERC, IIV-AM, que demanava declarar el municipi i el nucli de Vallverd, territori català lliure i sobirà. La proposta va ser aprovada amb el vots favorables de CiU, ERC-IIV-AM, i els dos vots en dels regidors del grup Independents per Ivars Progrés Municipal (II-PM), associat al PSC.

La sessió plenària va tenir que acceptar un petit preàmbul, abans d'aprovar la moció, ja que els membres del grup de II-PM, presentaven una altra moció, en aquest cas, demanant la inclusió de Catalunya dins d'una Espanya federal i una modificació de la Constitució espanyola. Però en aquest cas no va prosperar ja que la votació va ser a la inversa de l'anterior, dos vots a favor i set en contra. 

Ivars d'Urgell i els seus nuclis dels seu terme s'afegeixen als municipis de Linyola i Bellvís que el passat dia 27 de setembre foren els primers municipis del Pla d'Urgell es declarar-se territori català lliure i sobirà. Al igual que la resta de municipis l'acord es traslladarà al Parlament de Catalunya i a altres estaments europeus.

Comentarios