Jaume Farré i Rosa M. Carulla s'adjudiquen la IV Volta a L'Estany

Amb tan sols quatre edicions el Club Atlètic Ivars ha estat capaç de congregar a més de 800 atletes en la prova del parc natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana. Una competició que també té la voluntat de divulgar el patrimoni natural de la comarca.
La IV edició de la Volta de l'Estany va comptar amb més de 800 participants.
photo_camera La IV edició de la Volta de l'Estany va comptar amb més de 800 participants.

L'atleta independent Jaume Farré va ser el guanyador de la cursa de 10 quilòmetres, en la quarta edició de la Volta a l'Estany, amb un temps de 33 minuts i 26 segons, seguit a escassos 13 segons, per l'atleta del CE Linyola Alexandre Tàssies. El tercer atleta en creuar la meta va ser Carlos Fernández del Riera Running.

Pel que fa a les corredores femenines, el millor temps l'aconseguia l'atleta de Vilanova de Bellpuig Rosamari Carulla que milita en les files del Club Atlètic la Guineu, amb un temps de 40 minuts i 26 segons; Judith Batalla seguia a la guanyadora a tres minuts i quatre segons, una atleta del 100x100 Fondistes Tàrrega; un minut més tard creuava la línia de meta l'atleta de Fondistes d'Artesa de Segre Noemi Aumedes.

Pel que fa a la cursa de 5 quilòmetres, el corredor de l'Urgell Xavier Pampols, del club 100x100 Fondistes de Tàrrega obtenia el millor temps de 18 minuts i 43 segons, i a tan sols un segon el seguia el corredor d'Igualada Raul Plaza, i seguit a un minut dotze segons per l'atleta independent David Navarra. En la categoria femenina Laura Gómez del Joventut Atlètica Sabadell creuava la meta amb un temps de 20 minuts i 08 segons, seguida de Tània Codina del Saltrocs de Sanaüja a tres minuts i Marta Gómez del Joventut Atlètica Sabadell a cinc minuts de la primera.

Aquesta cursa té la particularitat de què el recorregut és en un entorn inigualable, on es pot gaudir de l'esport al mateix temps que de la natura.
La cursa té dos recorreguts, un de 5 quilòmetres (mitja volta a l’estany), i l’altre de 10 quilòmetres (una volta sencera). La sortida de les dues curses és simultània, però per la de 5 km el punt de sortida és al pàrquing de l’estany per la zona de Vila-Sana, on prèviament els atletes hi són traslladats amb autocar, i per la de 10 km es surt del passeig Felip Rodés (davant de l'ajuntament) d’Ivars d'Urgell. L'arribada serà al mateix lloc per les dos curses.

Aquest any, la cursa es va apropar més a l'estany canviant el recorregut, de manera que es va reduir el tram per asfalt (40%) i es va augmentar el de terra (60%).