El Palau d'Anglesola organitza la primera Mostra de Formatges

La iniciativa té com a objectiu divulgar les qualitats d'aquest producte gastronòmic, i mostrar la qualitat i varietat que es produeix a Catalunya. Un sector agroalimentari que ha obtingut el reconeixement internacional.

photo_camera La Mostra compta amb la col·laboració del Consell Comarcal i la Diputació de Lleida.

L'Ajuntament del Plau d'Anglesola ha organitzat la primera Mostra de Formatges de la localitat, una iniciativa que té la voluntat d'oferir un espai de divulgació d'un sector agroalimentari, que està aconseguint un important posicionament, en el sector alimentari.

Per aquest motiu el consistori ha decidit organitzar aquest esdeveniment, que tindrà lloc els dies 5 i 6 d'octubre, i en el que hi participaran, productors, experts i distribuïdors, amb l'objectiu de potenciar el consum donant a conèixer les varietats i qualitats dels seus productes.

Una mostra que s'ha estructurat des de la vessant tècnica i la gastronòmica, la primera tindrà lloc el dissabte dia 5, amb una jornada tècnica, en la que hi participaran destacats productors catalans, que debatran l'evolució del sector, així com la història dels formatges de Catalunya. Una primera part que clourà amb un sopar temàtic que dirigirà Joël Castanyé del Restaurant Resquitx de Golmés.

La segona part tindrà lloc el diumenge 6 d'octubre amb la Mostra, pròpiament dita, una exposició de parades de formatges artesanats que s'instal·laran al Pavelló poliesportiu, i estarà oberta al públic durant tot el dia. Els visitants podran conèixer les varietats i característiques del formatge, participar en degustacions, i adquirir els formatges directament dels productors.

Paral·lelament, s'han organitzat activitats pel públic infantil, així com tallers de cuina amb base de formatges, tast de productes, i maridatges amb vins del Castell del Remei.

Comentaris
Més a Comarca