El públic recolza el darrer espectacle del Festival Cua d'estiu de Fondarella

El festival ha duplicat l'oferta d'espectacles, però vol continuar amb un creixement progressiu que pugui assolir sense prescindir de la qualitat, segons va manifestar Jaume Jovell, director de Teatre de Butxaca impulsor de la iniciativa.

Un escenari singulars en el pati de Cal Roig de Fondarella, bressol de la Cua d'estiu.
photo_camera Un escenari singulars en el pati de Cal Roig de Fondarella, bressol de la Cua d'estiu.

El pati de Cal Roig de Fondarella, va quedar petit per acollir el nombrós públic, que no es va voler perdre el darrer espectacle del Festival Cua d'estiu de Fondarella. Un concert audiovisual amb el qual es va voler retre homenatge al municipi que s'ha convertit en abanderat dels espectacles de petit format. Una oportunitat per artistes del territori que han pogut presentar les seves creacions en escenaris força singulars i al marge dels circuits tradicionals.

Cua d'estiu va néixer amb l'objectiu de compaginar la cultura i el patrimoni, divulgar un cercle d'espectacles d'àmbits variats, i en escenaris d'un gran valor arquitectònic, desconeguts per al gran públic. Una estratègia que amb tan sols dos anys ha donat resultats satisfactoris, d'una banda la participació del públic, i per l'altra l'interès de propietaris d'edificis singulars que els han ofert per a pròximes edicions.

Cal Ros, l'escenari que va veure néixer el festival, va acollir l'espectacle Arrels i memòria, una combinació d'imatges històriques de Fondarella, amb la música del Grup Adesiara. La formació musical va oferir un repertori molt variat de música tradicional i clàssica, a la que van acompanyar els textos de Berta Palau, als que van donar lectura els membres del Teatre de Butxaca.

El Festival es va inaugurar el dia 6 de setembre amb el concert de Pep Gimeno el Botifarra, i es va anar desplegat al llarg del mes, amb espectacles de dansa, poesia, titelles, malabars, i la preestrena del muntatge El setge de Lleida 1707.

Comentaris
Més a Comarca