Vila-sana celebra dues dècades de la Festa de la Mare de Déu de la Cabeza

La mostra de devoció per la imatge de la Mare de Déu de la Cabeza té la seva expresió cada any a Vila-sana, amb la celebració de la festa mariana, que traspasa els límits locals i comarcals.

Imatge de l'ofrena de flors en la que hi van participar els més petits.
photo_camera Imatge de l'ofrena de flors en la que hi van participar els més petits.

Des de fa vint anys la Casa Vella de Vila-sana és el centre de devoció català a la Mare de Déu de la Cabeza, una celebració que reuneix a centenars de persones procedents de tots els racons del territori, en aquesta petita població del Pla d'Urgell.

Encara que el mal temps va protagonitzar la festa, la carpa instal·lada en el pati de la Casa Vella, davant de l'ermita de la Mare de Déu, va fer possible celebrar els actes previstos, que van començar amb l'ofrena de flors i la celebració de la missa, que com és tradicional acompanya un grup Rociero. Tot seguit els membres de la Confraria de la Cabeza van lliurar les insígnies als nous Confrares. 

La festa es va completar amb un aperitiu que ofereix la família Pujol, propietària de la Casa Vella, a tots els participants en la festa. 

La història diu que la imatge va ser portada des d'Andújar per la duquessa de Sessa, Teresa de Cardona, i es va instal·lar en la capella que s'havia edificat l'any 1702, poc després de la Casa Vella. La capella es va restaurar entre els anys 1992-93 . La imatge va desaparèixer durant la Guerra Civil (la imatge actual és del 1940).

Comentaris
Més a Comarca